maandag 6 april 2015

VVV-Venlo speelt in Waalwijk gelijk tegen RKC

Op paasmaandag 6 april stond voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de tweede wedstrijd in vier dagen op het programma. In Waalwijk was RKC Waalwijk de tegenstander in de zesde wedstrijd van de vierde en laatste periode. De mannen uit het Brabantse land staan op een troosteloze laatste plaats in de Jupiler League.

Onze geelzwarten tapten duidelijk uit een ander vaatje dan in de wedstrijd tegen Jong PSV: van het begin af aan werd er fel druk gezet en werd de tegenstander opgejaagd. Bij balbezit werd vaak voor diepte gekozen, wat direct leidde tot enkele gevaarlijke kansen. Khalouta, Platje en Voorn zetten goed door, maar zagen hun doelpogingen stranden op keeper Den Hartog (en eenmaal teruggefloten worden vanwege buitenspel). Ondanks het veldoverwicht en de lange periodes van balbezit bleef de 0-0 lang op het scorebord staan. Wanneer keeper Den Hartog dan eens de bal niet kon pakken, ging de inzet naast of over. De geelblauwen stelden daar nauwelijks iets tegenover op aanvallend gebied. Een zwabberbal uit de tweede lijn van Esajas dwong Mäenpää tot een dubbele redding, maar meer konden de Waalwijkers niet laten noteren op aanvallend gebied in de eerste 35 minuten. In de extra tijd van de eerste helft krijgt RKC een vrije trap. Vanaf een meter of 27 schiet Esajas hard in de hoek, maar Mäenpää strekt zich en tikt de bal naast. En zo staat er na 45 minuten nog steeds de beginstand op het bord.

De tweede helft, met dezelfde Venlose acteurs op het veld, laat vanaf het begin hetzelfde spelbeeld zien: de Venlonaren vallen aan en jagen de tegenstander op wanneer die de bal heeft. Maar na tien minuten spelen, lijkt RKC het heft in handen te nemen en komen de geelblauwen meer en meer naar voren. Een vrije trap vanaf de zijkant is gevaarlijk en even later moet Promes stevig ingrijpen om ten koste van een gele kaart de angel uit een aanval te halen. Die Waalwijkse opleving is in eerste instantie van korte duur: de Venlonaren zoeken de aanvallende stellingen weer op en RKC Waalwijk moet ver terug. Het spel speelt zich dan ook ver van het doel van Mäenpää af. Maar tot uitgespeelde kansen leidt het niet direct. Met nog een dikke 20 minuten op de klok wordt de jarige Wolters in het veld gebracht voor Van Crooij. Daarna golft het spel op en neer en is het kemris voor beide doelen. De dikste kansen van de tweede helft zijn voor Valpoort: eerst krijgt hij de bal van Fleuren in de voeten gespeeld en ziet hij zijn schot gestopt worden door Mäenpää, even later probeert hij het met een geplaatst schot vanaf de linkerkant, maar nu zeilt zijn bal rakelings naast het doel. Een scherp aangesneden voorzet van Nijholt kan nog net voor de aankomende Platje worden weggetikt, waardoor ook de Venlonaren niet tot scoren komen. Een andere pass van Nijholt komt wel prachtig aan bij de gewenste ontvanger en Khalouta schiet de bal ineens hard op het doel van Den Hartog. De bal mist echter richting en ook zo wordt deze aanval niet bekroond met een doelpunt. In de drie minuten extra tijd lijkt Esajas te gaan scoren, maar nadat de behendige aanvaller Mäenpää heeft omspeelt is het Maksimenko die hem genoeg hindert zodat de aanvaller niet tot scoren kan komen. Daarna vindt scheidsrechter Otto het wel welletjes en fluit hij af. Met slechts een punt vertrekken de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf uit Waalwijk. Vrijdagavond 10 april staat de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma in ons eigen Seacon Stadion - De Koel -.

RKC Waalwijk - VVV-Venlo 0-0Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Gele kaart: Post, Voorn, Promes (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 2.200
  • Scheidsrechter: Otto

Opstelling RKC Waalwijk: Den Hartog, Seedorf, Wormgoor, Van Mosselveld, Coster; Van Zeelst, Salhi, Deckers; Valpoort, Calabro (74. Opoku Bernadina), Esajas.

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Maksimenko en Fleuren; Voorn, Nijholt en Post (73. Elito); Van Crooij (68. Wolters), Platje en Khalouta