zaterdag 21 maart 2015

VVV-Venlo speelt gelijk bij Fortuna Sittard

Op zaterdagavond 21 maart stond er na twee thuiswedstrijden weer een uitwedstrijd op het programma voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf. Sittard was die avond het decor voor de wedstrijd tussen de groengele trots Fortuna Sittard en onze mannen, die nog ongeslagen waren na drie wedstrijden in de vierde periode.

De eerste grote mogelijkheid, na twee speldenprikjes van Fortuna Sittard dat met Schroijen de achterlijn haalde, was voor Khalouta. Hij neemt de bal in de vijandelijke zestien aan en net voordat hij tot een schot komt glijdt Dengering de bal tot corner. Die wordt vervolgens overgekopt. Daarna is het lang wachten op een doelrijpe kans: tot in de 27e minuut hebben de Venlonaren langdurig balbezit, maar komt er maar weinig dreiging van de geelzwarten. En in de 20e minuut moet er ook nog gedwongen gewisseld worden, als Post te veel last heeft van zijn lies en plaats maakt voor Wolters. Diezelfde Wolters krijgt in de 27e minuut een reuzenkans: hij probeert de bal in de zestien over de uitkomende Kaya te liften, maar de doelman geeft zich niet gewonnen. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft is het een snelle uitbraak over links van Fortuna Sittard. Van Crooij moet ingrijpen ten koste van een corner. Die wordt vervolgens hard tegen de touwen gekopt door aanvoerder Janssen en zo staat er net voor rust 1-0 op het scorebord. Met die stand worden ook de kleedkamers opgezocht en daar komen na de thee dezelfde 22 acteurs uit.
Na 2 minuten in de tweede helft is het is er een vrije trap vanaf de rechterkant. Nijholt slingert de bal voor en die wordt weggebokst door Kaya. Wolters neemt de afvallende bal ineens vol op de pantoffel, maar hij ziet zijn schot over het doel verdwijnen. De Venlose druk blijft echter groot en dat leidt in kort tijdsbestek tot enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Kaya. Eerst is er een corner die rakelings naast gaat, vervolgens is het Voorn die een bal van Nijholt verlengt die bijna door Deggering in eigen doel wordt gewerkt. Maar het blijft bij kansen en mogelijkheden, want Kaya hoeft niet te buigen en houdt zijn doel schoon. Aan de andere kant van het veld weet Mäenpää zich bij een Sittardse corner tot tweemaal toe te onderscheiden: hij stopt een schot van dichtbij, ziet de rebound vervolgens tegen de lat verdwijnen en de tweede rebound weet hij zelf weer te keren. Daar ontsnapt VVV-Venlo aan een nog grotere achterstand. In de 66e minuut is het Khalouta die aan zijn bewaker ontsnapt en op Kaya af gaat. Weer weet de doelman van Fortuna Sittard het schot te keren, tot groeiende frustratie van alle Venlonaren. Even later is het weer Kaya, nu op een schot van Platje. Met de vingertoppen weet de doelman de bal van richting te veranderen, waardoor de 1-0 op het bord blijft staan. De strijd Platje-Kaya blijft voortduren: in de 75e minuut komt er een inworp van Joppen uiteindelijk voor de voeten van Platje, weer een hard schot, weer een goede save van de bebaarde doelman. Aan de andere kant is het oppassen geblazen wanneer Schroijen op avontuur gaat en het hele veld oversteekt. Uiteindelijk leidt deze actie tot een corner. Naarmate de tijd verstrijkt proberen de Venlonaren met de moed der wanhoop de aanval te zoeken, maar tot echte kansen komt het niet. Totdat Platje vanuit het niets een bal voor de voeten krijgt. Hij controleert goed, schiet en weer lijkt Kaya de winnaar. Maar nu verdwijnt de bal via de binnenkant van de paal over de doellijn en is Kaya eindelijk verslagen: 1-1! In de slotminuten is het eerst Platje die Wolyters net niet weet te bereiken en even later komt de aanvaller zelf weer oog en oog met Kaya te staan. Nu wint de goalie het duel weer. Platje staat op, omhelst de doelman en geeft hem een kus op het voorhoofd. En na 3 minuten blessuretijd eindigt de wedstrijd in 1-1. Daardoor is er het eerste puntverlies voor onze geelzwarten in deze vierde periode. Na een interlandweekend gaan we verder met de jacht op de play-offplaatsen met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV op (Goede) vrijdag 3 april in Seacon Stadion - De Koel -.

Fortuna Sittard - VVV-Venlo 1-1 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 40. Janssen (1-0); 84. Platje (1-1)
  • Gele kaart: Vlijter, Briels (Fortuna Sittard); Fleuren, Wolters (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 2.702
  • Scheidsrechter: Janssen

Opstelling Fortuna Sittard: Kaya; Turan, Janssen (55. Linssen), Briels en Schroijen; Vlijter (90. Baur), Vanmaris, Vankan (32. Mert) en Dengering, Conneh en Overhof

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Buwalda, Promes en Fleuren; Post (20. Wolters), Nijholt (74. Elito) en Voorn; Khalouta, Platje en Van Crooij