vrijdag 13 maart 2015

VVV-Venlo wint met 1-0 van jong Ajax

Op vrijdagavond 13 maart stond voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf weer een thuiswedstrijd op het programma. In ons eigen Seacon Stadion - De Koel - was Jong Ajax die avond de tegenstander in de tweede wedstrijd van de vierde en laatste periode. Na de puike uitoverwinning bij SC Telstar, was er de Venlonaren veel aan gelegen om deze prima start een passend vervolg te geven. Met Promes terug in de basiself (en na wat geschuif) ten koste van Elito, wilden onze geelzwarten de tegenstander uit Amsterdam het vuur na aan de schenen leggen.

Het eerste kwartier is echter voor de roodwitten: mede door slordigheden aan Venlose zijde, mag Jong Ajax naar hartelust de aanvallende linies opzoeken. Dat leidt in 100 seconden tot twee vrije trappen op een zeer gevaarlijk plaats. Eerst is het Mäenpää die uitstekend redt in de verre hoek, even later biedt de paal de helpende hand en voorkomt het aluminium een vroege achterstand van VVV-Venlo. De druk van Jong Ajax houdt aan, maar de geelzwarten komen er af en toe uit. Vooral de rechterflank biedt nog wel eens uitkomst om tot een goede aanval te komen. Maar steeds weer is de eindpassing onzuiver of kunnen de voorhoedespelers niet tot een schot komen. Jong Ajax is daarentegen ook slechts eenmaal echt gevaarlijk, en dan ook nog eens met hulp van een Venlose verdediger. Want in een melee van spelers is het een geelzwarte die de bal te hard terugspeelt op Mäenpää. Die kan niets anders dan de bal net voor de doellijn hard wegtrappen. De rest van de eerste helft zijn er geen wapenfeiten meer te noteren aan beide zijdes en zo zoeken de teams met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op.

Dezelfde 22 acteurs mogen proberen om het tweede bedrijf wat meer sjeu te geven. Dat lukt het eerste kwartier niet. Maar vanaf de zestigste minuut rukken de Venlonaren op. Eerst is het Van Crooij die vanaf de rechterkant de bal op Post speelt. Die kan aannemen en keihard uithalen. Keeper Onana heeft er moeite mee, maar weet in twee instanties de bal te pakken. Even later is het Promes die aan de wandel gaat en in de zestien van de Amsterdammers mag komen. Zijn schot wordt echter onderweg van richting veranderd waardoor het gevaar voor Jong Ajax geweken is. 8 minuten later is het wel raak: Khalouta ontsnapt aan zijn bewaker en wordt op maat aangespeeld. Keeper Onana komt ver uit zijn doel en Khalouta weet hem te omspelen. Zijn schot eindigt echter op de paal, maar wél voor de voeten van de attente Platje. Die weet wel raad met deze buitenkans en schiet de bal hoog en hard in de touwen. 1-0 voor onze geelzwarten. Met nog 20 minuten te gaan lijkt de voorsprong van één doelpunt erg dunnetjes en de Venlonaren willen eigen zo snel mogelijk de voorsprong uitbouwen in deze fase. Maar dat wil maar niet lukken. Doelpuntenmaker Platje maakt plaats voor Wolters en zo probeert de staf om de bakens te verzetten. Ook deze aanvallende impuls leidt niet tot het gewenste effect. Echte kansen voor Jong Ajax zijn er gelukkig ook niet, waardoor de wedstrijd zich naar het einde sleept. Gelukkig blijkt het doelpunt van Platje voldoende om de drie punten in Venlo te houden. En zo hebben onze geelzwarten na twee wedstrijden in de laatste periode 6 punten en een doelsaldo van +4. Aanstaande maandag weer een thuiswedstrijd: dan komt FC Den Bosch op bezoek in ons eigen Seacon Stadion - De Koel -.

VVV-Venlo - Jong Ajax 1-0 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 69. Platje (1-0)
  • Gele kaart: Post (VVV-Venlo); Tete (Jong Ajax)
  • Toeschouwers: 5.200
  • Scheidsrechter: Berben

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen (90. Altheer), Promes, Maksimenko en Fleuren; Post, Nijholt en Voorn; Van Crooij, Platje (75. Wolters) en Khalouta

Opstelling Jong Ajax: Onana; Owusu (89. Sanniez), Tete, Van Bruggen, Warmerdam; Sporkslede, Van de Beek, Bakker(78. Cerny); Muric (78. Nouri), Hendriks, Acolatse