maandag 16 maart 2015

VVV-Venlo wint ook van FC Den Bosch

Op maandagavond 16 maart stond voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de tweede thuiswedstrijd in vier dagen op het programma. In ons eigen Seacon Stadion - De Koel - was FC Den Bosch dan de tegenstander in de derde wedstrijd van de vierde en laatste periode. De mannen uit de Brabantse hoofdstad vochten voor hun laatste kans om de play offs nog te halen, onze jongens wilden de koppositie verstevigen.

Na 100 seconden was het al prijs: Platje werd bereikt met een schitterende steekbal en hij plaatste het leer subtiel over en achter de uitkomende keeper Heemskerk. Zo zaten de Venlonaren op een zetel met de extreem vroege voorsprong op zak. Die wordt zelfs binnen het kwartier verdubbeld: Platje raakt de lat, de rebound komt voor de voeten van Nijholt. Die behoudt het overzicht en bezorgt de bal bij Khalouta en hij scoort de 2-0! Op dat moment staan beide topscorers op 10 doelpunten elk. Het lijkt een onderlinge wedstrijd tussen beiden te worden, maar van zelfzuchtigheid is geen sprake. Integendeel: Khalouta speelt tot tweemaal toe de bal op Platje terwijl hij zelf in minstens even kansrijke positie verkeerde. Khalouta, Platje en Voorn gaan gedrieën naar het Bossche doel, waarbij de eerste twee elkaar blindelings vinden. Platje is het eindstation en hij maakt de 3-0. Het resterende kwartier van de eerste helft blijven onze geelzwarten soeverein de wedstrijd in handen houden. Platje en Voorn nemen van dichtbij Heemskerk onder vuur, maar de keeper weet beide schoten te keren, al was dit meer omdat ze slecht ingeschoten werden dan goed gered. Mäenpää hoeft maar een enkele keer handelend op te treden en een bal ver buiten de zestien weg te koppen. Voor de rest blijft de Finse goalie werkloos in zijn doel staan. Zo wordt met een 3-0 tussenstand de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft, met 11 dezelfde Venlonaren op het veld, laat hetzelfde spelbeeld zien: VVV-Venlo is heer en meester en gaat hartstochtelijk door met aanvallen. Wanneer Nijholt en Platje er samen vandoor zijn, neemt laatstgenoemde de bal in buitenspelpositie aan en is de kans verkeken. Even later is het oude bekende Maguire die keihard de bal op Mäenpää schiet, maar de Finse goalie weet zijn doel schoon te houden. Tien minuten in de tweede helft is Van Crooij het eindstation na een werkelijk fantastische aanval: Platje geeft de bal vanaf rechts heerlijk voor, Van Crooij promoveert de voorzet tot een prachtig doelpunt door de bal onderkantje lat binnen te koppen. 4-0 en het mooiste doelpunt van de avond. De Venlose aanvallen worden aan elkaar geregen en de Bossche verdediging wordt total loss gespeeld. Platje, Post, Khalouta, Joppen, Nijholt. Allemaal komen ze door de verdediging gestormd, maar geen van allen kan de trekker overhalen voor de 5-0. FC Den Bosch verdedigt met de moed der wanhoop en is maar zelden voor het Venlose doel te vinden. En wanneer dat sporadisch wel gebeurt, zijn de Venlose verdedigers bij de les. En in de hervatting is het meestal een gevaarlijke aanval van VVV-Venlo die daarop volgt. Maar ondanks het vele balbezit en de vele kansen blijft de teller steken op 4. VVV-Venlo heeft daardoor 9 punten na 3 wedstrijden in de laatste periode en nog geen tegendoelpunt. Op zaterdag 21 maart spelen de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de uitwedstrijd in Sittard tegen Fortuna.

VVV-Venlo - FC Den Bosch 4-0 (3-0). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 2. Platje (1-0); 14. Khalouta (2-0); 28. Platje (3-0); 55. Van Crooij (4-0);
  • Gele kaart: Nijholt (VVV-Venlo); Boddaert (FC Den Bosch)
  • Toeschouwers: 3.300
  • Scheidsrechter: Berben

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Buwalda (74. Maksimenko), Promes (87. Elito) en Fleuren; Post, Nijholt en Voorn; Khalouta (78. Wolters), Platje en Van Crooij

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Rutten, Hofstede, Van Huijgevoort en Statie; Boddaert (82. Seria), Maguire, Kabashi en Belterman (38. Thomassen); Maatsen en van der Sande (46. Bassou)