vrijdag 13 februari 2015

VVV-Venlo wint zonder geblesseerde Randy Wolters in Almere

Op vrijdag 13 februari stond er voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. In Almere was die avond Almere City FC de tegenstander in de strijd om de derde periodetitel én een hoge klassering in de stand. Almere City FC stond voorafgaand aan dit duel op de achtste plaats, met 37 punten uit 24 wedstrijden. Onze geelzwarten stonden tiende, met een punt maar ook een wedstrijd minder.

De wedstrijd in Almere begon met twee ploegen die eerst elkaar wilden aftasten leek het wel. De bal werd voorzichtig op en neer gespeeld en geen van de partijen zocht de diepte. Dat veranderde na een minuut of 10. Eerst meldden Voorn en Khalouta zich in de vijandelijke zestien, maar het grootste gevaar komt na een klein kwartier als Platje op miraculeuze wijze een bal binnen houdt. Hij weet de bal vanaf de achterlijn tot bij Nijholt te krijgen, maar die weet niet tot scoren te komen. Het eerste gevaar van Almere laat 18 minuten op zich wachten: verdediger Bouma gaat op avontuur, mag ver komen in de Venlose linies, maar schiet hard naast het doel van Mäenpää. Het doelpunt valt echter aan de andere kant: Platje zet slim zijn directe tegenstander opzij en weet de bal vervolgens op de sprintende Van Crooij te passen. Die weet de bal precies genoeg kracht en richting te geven om zo de 0-1 aan te laten tekenen. De Venlonaren drukken door na dat doelpunt in de hoop om snel de voorsprong te kunnen verdubbelen. Maar het vele balbezit leidt niet direct tot uitgespeelde kansen. Het duurt tot na het half uur, voordat er weer een grote kans is. Weer is het Platje, weer is de passing knap, weer is Van Crooij het eindstation. Maar ditmaal weet de jonge vleugelspeler de bal niet achter keeper Etemadi te krijgen. Etemadi wordt overigens na deze actie vervangen. Het slot van de eerste helft is voor VVV-Venlo: Post haalt aan de linkerkant de achterlijn en zet hard voor. In de carambole komt de bal voor de voeten van Platje, die keihard uithaalt, maar die bal naast ziet vliegen.
Vito van Crooij scoort de 0-1

In de tweede helft komt Almere City FC fel uit de startblokken en probeert de Venlonaren vroeg onder druk te zetten. Promes en Buwalda zijn in het centrum echter heer en meester en schermen de ballen goed af. Mäenpää hoeft in de eerste fase dan ook niet handelend op te treden en na tien minuten wordt de aanvalsdrang van Almere City FC minder en minder, waardoor de Venlonaren weer beter in hun spel komen. Met nog een half uur te spelen, is het Platje met een verdekt schot uit de tweede lijn. Keeper Van Duin heeft er moeite mee, maar de instormende Van Crooij is nét te laat. Maar het geeft aan dat de Venlonaren het heft weer in handen hebben genomen. Al is in de 66e minuut een redding van Mäenpää noodzakelijk op een inzet van Boldewijn. In de tegenstoot is het Nijholt die op volle snelheid het veld oversteekt en hard op het doel schiet. Weer heeft Van Duin er moeite mee, maar ook nu is de rebound net te laat. Even later haalt Khalouta uit. Bal gaat voorbij aan Van Duin, maar gaat ook rakelings naast de paal, waardoor de 0-1 op het scorebord blijft staan. De mannen van Almere City FC kunnen aanvallend geen vuist maken en de Venlonaren geven ook maar weinig weg. Zo speelt de wedstrijd zich in de eindfase vooral af op het middenveld. De irritaties lopen soms hoog op en in na een opstootje ziet scheidsrechter Sanders zich genoodzaakt om twee spelers geel te geven. De Venlonaren lijken de wedstrijd 5 minuten voor tijd in het slot te gooien: Khalouta faalt echter oog in oog met Van Duin en zo volgen er nog enkele hachelijke minuten. Die weten de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf echter glansrijk te doorstaan. De wedstrijd wordt dan ook gewonnen met het kleinst mogelijke verschil: 0-1, mede omdat Gijzen de bal te ver naar buiten speelt op Platje in de extra tijd. En zo verlaten de geelzwarten op vrijdag de dertiende Flevoland met drie punten in de tas. De volgende wedstrijd laat niet lang op zich wachten: dinsdag 17 februari staat de uitwedstrijd in Doetinchem al op het programma. Die inhaalwedstrijd tegen De Graafschap begint die avond om 20:00 uur.

Almere City FC - VVV-Venlo 0-1 (0-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 26. Van Crooij (0-1);
  • Gele kaart: Keller; Post, Van Crooij, Nijholt, Promes
  • Toeschouwers: 1.111
  • Scheidsrechter: Dhr. Sanders

Opstelling Almere City FC: Etemadi (36. Van Duin), Bouma, Toet, Quasten, Boldewijn, Kip, Oost (78. Mamedov), Hoefdraad, Receveur, De Kogel (46. Dissels) en Keller

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Maksimenko, Buwalda, Promes en Joppen; Post, Nijholt (89. Balkestein) en Voorn; Van Crooij (69. Gijzen), Platje en Khalouta