vrijdag 30 januari 2015

In het koude noorden speelt VVV-Venlo 1-1 gelijk tegen FC Emmen

Op vrijdag 30 januari stond voor de ploeg van Maurice Steijn en zijn technische staf weer een uitwedstrijd op het programma. De reis ging ditmaal naar Emmen, waar die avond de plaatselijke FC de tegenstander was van onze geelzwarten. Met Voorn in de basis en Verstappen als reserve-doelman op de bank, begon het duel tussen twee ploegen uit de bovenste regionen in de stand van de derde periode.

FC Emmen probeerde van meet af aan de Venlose verdediging onder druk te zetten door snel te combineren bij balbezit en vroeg te storen bij Venlose opbouwpogingen. Dat leidde na enkele minuten al tot de eerste schotkans van Peters. Zijn schot ging hard en hoog over, maar nog geen 5 minuten later was het wel raak. Na een snelle aanval over links kwam de bal randje zestien uiteindelijk bij Bannink terecht. Die haalde doeltreffend uit en zette de gastgevers op een zeer vroege voorsprong. Daarna probeerden de Venlonaren zich onder de druk uit te voetballen en dat lukte steeds beter: eerst mocht Maksimenko ver komen, maar zijn voorzet was niet goed genoeg. Vervolgens was het Joppen die op avontuur ging en de bal richting Wolters speelde. Zijn inzet werd echter gesmoord in een woud van benen. FC Emmen was nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar die verdween in het zijnet. De Venlonaren waren op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er. Maar pas nadat Voorn en Khalouta keeper Meerits tot een redding gedwonegen hadden. De aanval daarna was het wél raak: Nijholt plaatst een vrije trap op het hoofd van Joppen. Zijn doorkopbal komt terecht bij Platje die de 1-1 vallend binnen kopt. FC Emmen is totaal de kluts kwijt en even later krijgt Platje een bal niet onder controle in de zestien, tot opluchting van de roodwitten. Na 35 minuten kopt Khalouta een voorzet door op Platje, maar die kan de bal net niet genoeg richting en kracht geven om een Venlose voorsprong op het bord te zetten. In de veertigste minuut is het Khalouta die de 1-2 moet maken, maar in plaats van direct uit te halen controleert hij eerst de bal, waardoor de verdediging de kans krijgt om zich te herstellen en in te grijpen. Zo gaan beide ploegen met 1-1 rusten en komen de teams daar na 15 minuten ongewijzigd weer uit.

Het spel golft in de eerste tien minuten op en neer zonder echt grote kansen. In de 55e minuut krijgt Vossebelt een vrije kopkans, maar de Venlonaren zien gelukkig dat de bal naast het doel van Mäenpää vliegt. Vervolgens kwam er een fase waarin de beide ploegen even leken te twijfelen: gas geven en op zoek naar de voorsprong of de krachten sparen voor de eindfase. Hoe dan ook: echte kansen bleven lange tijd uit. Met Van Crooij voor Wolters probeerden de Venlonaren de bakens te verzetten, maar de levensgrote kans op de voorsprong is er eerst voor een andere invaller. Laghmouchi krijgt een bal voor de voeten die door alles en iedereen gemist wordt. De aanvaller is echter te onrustig en schiet huizenhoog over het nagenoeg lege doel. In de 82e minuut is er weer eens een corner voor de Venlonaren. De bal van Nijholt komt perfect op het hoofd van Joppen, maar die ziet zijn kopbal tot zijn eigen ergernis naast het doel van Meerits verdwijnen. Nog geen 100 tellen later is het weer een bal van Nijholt die gevaarlijk is. Ditmaal is Khalouta het eindstation, maar zijn zijwaartse kopbal is een prooi voor de Emmen-goalie. En zo stevent het aantrekkelijke duel op een remise af. In de laatste reguliere minuut is het Nijholt die met een splijtende pass Platje bereikt. Zijn voorzet komt echter niet bij Van Crooij, waarna in de extra tijd ook nog Khalouta een kans krijgt. Zijn inzet houdt echter het midden tussen een voorzet en een schot, waardoor de ruststand ook de eindstand is: 1-1. De Venlonaren nemen een verdiend punt mee uit Drenthe en blijven zo ongeslagen in dit kalenderjaar. De volgende wedstrijd is er weer een op vreemde bodem: in Doetinchem wacht dan De Graafschap als tegenstander van onze geelzwarten.

FC Emmen - VVV-Venlo 1-1 (1-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 7. Banning (1-0); 29. Platje (1-1)
  • Gele kaart: Joppen, Post (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 3.100
  • Scheidsrechter: Dhr. Manschot

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Pedro, Seip en Jallo; Olijve, Vossebelt en Bannink; Resida (78. Almeida), Bergkamp en Peters (61. Laghmouchi)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Maksimenko, Buwalda, Promes en Joppen; Post, Nijholt en Voorn; Wolters (68. Van Crooij), Platje en Khalouta