maandag 19 januari 2015

VVV-Venlo wint in Enschede van jong FC Twente

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl
Op maandag 19 januari hervatte ook de ploeg van Maurice Steijn en zijn technische staf de competitie na de winterstop. Die dag was namelijk om 20:00 uur de Grolsch Veste het decor voor de wedstrijd tussen Jong FC Twente en VVV-Venlo. Met nieuweling Nijholt toekijkend vanaf de tribune (hij was nog niet speelgerechtigd) en zonder de afwezigen Fleuren, Maksimenko en Altheer gingen de geelzwarten de strijd aan met Jong FC Twente.


De eerste paar minuten leken de gastheren af te willen wachten en lieten de bal aan VVV-Venlo. Platje kwam goed door aan de rechterkant (schot werd naast gewerkt door Bednarek) en Wolters bediende de inkomende Van Crooij, die in het zijnet schoot. De eerste uitgespeelde kans van Twentse zijde liet op zich wachten, mede door goed opletten van de Venlose achterhoede. Druk coachend als altijd zette Mäenpää de mensen voor zich op de juiste plaats en zo was er weinig gevaar in de Venlose zestien in het eerste kwart van de wedstrijd. In de 23e minuut is het Schütte die zich knap vrijdraait en in een kansrijke positie komt, maar hij kan de bal niet controleren tot opluchting van de Venlonaren. De mannen uit Twente stoorden vroeg en vaak, zodat VVV-Venlo niet de tijd kreeg om rustig op te bouwen en dat maakte het spel voor de geelzwarten lastig. En wanneer ze zich dan onder de druk uit wisten te spelen, was de passing vaak niet secuur en strandde de aanvallen in een vroeg stadium, waarna Jong FC Twente weer haast maakte om de bal in de richting van hun voorwaartsen te krijgen. Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.


Toen de teams daaruit kwamen bleek Elito de vervanger van de achtergebleven Van Crooij te zijn. Die Elito wist in zijn eerste actie aan de lijn meteen Khalouta te bereiken die vervolgens met een verdediger in zijn nek van dichtbij de bal achter Bednarek kon werken en zo de 0-1 liet aantekenen. Jong FC Twente probeert het tempo na dat tegendoelpunt omhoog te gooien en de Venlonaren hebben daar wat moeite mee. Maar ook deze wedstrijd blijkt Mäenpää een uitstekende sluitpost: eerst zweeft hij stijlvol naar een hard schot in de verre hoek en even later redt hij op een hard schot van Schütte in de korte hoek. De Venlonaren krijgen ook enkele kansen: eerst is het Wolters die Bednarek tot een wilde redding dwingt en even later mag de net ingevallen Balkestein een corner inkoppen, maar zijn inzet mist kracht. In de slotfase probeert Jong FC Twente een doelpunt te forceren, maar ze komen nauwelijks tot een goede aanval. De Venlonaren behouden de rust en komen niet echt in de problemen. De 0-2 hangt eerder in de lucht dan de gelijkmaker. De vier minuten extra tijd leiden bijna nog tot een verdubbeling van de Venlose voorsprong: Khalouta speelt Wolters aan, maar zijn schot wordt gekraakt door een Twents been. En zo weten de Venlonaren 3 welkome punten mee te nemen uit de Grolsch Veste: de eerste uitoverwinning op een Jong-team. Komende speelronde is MVV de tegenstander in de Limburgse clash in het eigen Seacon Stadion - De Koel -.

Jong FC Twente - VVV-Venlo 0-1 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

  • Scoreverloop: 51. Khalouta (0-1)
  • Gele kaart: Bleker (Jong FC Twente)
  • Toeschouwers: 77 
  • Scheidsrechter: Dhr. Bax 

Opstelling Jong FC Twente: Bednarek; Bleker (80. Daniels), Andersen, Bijen, Koppers, Van der Heyden, Kusk, Ntuli (64. Kwee), Zschusschen, Schütte en Myaichi (64. Oosterwijk)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Schroijen, Buwalda, Promes en Joppen (75. Balkestein); Van Crooij (46. Elito), Post en Sevinç; Wolters, Platje (73. Gijzen) en Khalouta

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten