zondag 25 januari 2015

VVV-Venlo wint met 3-0 in de derby met MVV

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl
Op zondag 25 januari speelde VVV-Venlo wederom een Limburgse derby in ons eigen Seacon Stadion - De Koel -. Tegenstander voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf was die middag namelijk MVV Maastricht. Met nieuweling Nijholt op het middenveld begonnen onze geelzwarten aan de wedstrijd tegen de provinciegenoot. Trainer Steijn had al aangegeven dat de uitoverwinning in Enschede een passend vervolg verdiende.

Het eerste kwartier ging de wedstrijd op en neer. De Venlonaren waren gevaarlijk over de flanken en met een heel ver afstandschot, de gasten waren dichtbij met een kopbal van Vorthoren die Mäenpää zeer knap pareerde. In de dertiende minuut deed Nijholt meteen van zich spreken: hij controleerde een pass van Post uitstekend en liet vervolgens keeper Coppens kansloos: 1-0 voor VVV-Venlo. Daarna gingen de Venlonaren vol vertrouwen op jacht naar een verdubbeling van de voorsprong. Eerst is het Platje die brutaal de bal in de Maastrichtse zestien afsnoept van Kuipers en de verdediging tot een wilde redding dwingt. De daaropvolgende corner wordt eerst nog verwerkt ten koste van een nieuwe corner en na wat omzwervingen komt de bal voor de voeten van Nijholt. Met veel gevoel stuurt hij de bal met links naar de bovenhoek en zet zo de 2-0 op het bord.


In de tweede helft lijkt MVV Maastricht iets beter uit de startblokken te zijn gekomen: lijkt, want na een aarzelend begin nemen de Venlonaren de controle over de wedstrijd weer in handen en leiden soepel combinaties tot druk op het doel van Coppens. Wanneer Promes weer eens op komt zetten, soleert hij op wilskracht door de roodwitte verdediging en rond hij zeer beheerst af: 3-0 en de Venlonaren zitten op rozen. De Maastrichtenaren willen zich niet af laten slachten en verdedigt met de moed der wanhoop het laatste half uur. Het vizier van de Venlose voorwaartsen staat echter niet op scherp: Schroijen komt goed door over links, zet hard voor en de instormende Platje en Khalouta lijken beiden in scoringspositie te komen. Helaas is het de glijdende Platje die de bal als eerste raakt en de bal gaat naast. Ook een fijne voorzet van Buwalda op Platje wordt door laatstgenoemde weliswaar snoeihard met een volley hard richting doel geschoten, maar ook die bal gaat naast het doel van Coppens. Het vervolg van de wedstrijd probeert VVV-Venlo (met Elito voor de dubbele doelpuntenmaker Nijholt) nog wel om de voorsprong verder uit te bouwen, maar dat lukt jammer genoeg niet. En zo eindigt deze Limburgse derby in een klinkende overwinning voor de geelzwarten. Op vrijdag wacht in Emmen de plaatstelijke FC.


VVV-Venlo - MVV Maastrich 3-0 (2-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

  • Scoreverloop: 14. Nijholt (1-0); 34. Nijholt (2-0); 57. Promes (3-0); 
  • Toeschouwers: 4.100 
  • Scheidsrechter: Dhr. Kamphuis 

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Schroijen (83. Maksimenko), Buwalda, Promes en Joppen; Post, Nijholt (78. Elito) en Sevinç; Wolters, Platje en Khalouta (89. Van Crooij)

Opstelling MVV Maastricht: Coppens; Maatsen, Kuipers, Knops (89. Ofori) en Ospitalieri; Vorthoren, Smeets (75. Veldmate) en Peeters; Brouwers (65. Huser), Braken en Croux.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten