vrijdag 27 februari 2015

VVV-Venlo speelt gelijk tegen Achilles'29 en verkwanselt periodetitel

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl...
Op vrijdag 27 februari speelden de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de belangrijke thuiswedstrijd tegen Achilles'29. In de jacht op een plek in de play off plek hadden onze geelzwarten de beste papieren: winst in deze wedstrijd en de ploeg van Maurice Steijn en zijn technische staf waren verzekerd van deelname aan het seizoenstoetje. VVV-Venlo zag Jerold Promes en Niels Fleuren afhaken voor het treffen met de Groesbekers. Daardoor stelde trainer Steijn slechts drie verdedigers op.

Al snel na de start kreeg Aziz Khalouta een schietkans, maar deze werd goed gepakt door doelman Leon ter Wielen. Aan de andere kant moest Niki Mäenpää optreden na een schot van Jop van Steen. Na circa twintig minuten spelen kreeg VVV-Venlo een dreun te verwerken toen Achilles'29 de 0-1 scoorde. Aanvoerder Thijs Hendriks bediende Rutger Worm en de voormalig prof van NEC kopte de 0-1 achter Mäenpää. Zeven minuten later kwam VVV-Venlo met enig fortuin op gelijke hoogte. Een vrije trap van Gianluca Nijholt werd door Khalouta doorgekopt en werd via het lichaam van Guus Joppen dusdanig van richting veranderd dat de 1-1 een feit was.


In het tweede bedrijf was spel van VVV-Venlo niet veel beter. Al had Randy Wolters met nog twintig minuten op de klok de 1-0 met het hoofd moeten maken. De aanvaller kopte in kansrijek positie echte over. Naarmate de tijd wegtikte en VVV-Venlo tegen de klok speelde kwam er slecht nieuws vanaf de andere velden. Om de bevrijdende 2-1 te maken werd Pim Balkestein van stal gehaald en in de voorhoede geposteerd. Maar de broodnodige tweede Venlose treffer kwam er niet. Zodoende zag VVV-Venlo de tweede periodetitel en zodoende plaatsing voor de play-offs aan zich voorbij gaan. Eens te meer bleek Achilles'29 dus een ware Angstgegner voor de Koelclub. En zo eindigde wat een mooie voetbalavond had moeten worden in een ware deceptie.

VVV-Venlo - Achilles'29 1-1 (1-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

  • Scoreverloop: 19. Worm 0-1, 26. Joppen 1-1. 
  • Gele kaart: Voorn, Khalouta en Altheer (VVV-Venlo); Dingil (Achilles'29). 
  • Rode kaart: Buwalda (VVV-Venlo). 
  • Toeschouwers: 4.600. 
  • Scheidsrechter: Van den Kerkhof. 

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Maksimenko (85. Balkestein), Buwalda en Joppen; Post, Voorn (62. Altheer), Van Crooy (71. Elito) en Nijholt; Wolters, Platje en Khalouta.

Opstelling Achilles'29: Ter Wielen; Van de Groes, Zeller, Dingil (83. Konings) en Verhoeven; Van Steen, Edwards (66. Smits) en Surmeli; Worm (72. Raja Boejan), Wiafe en Hendriks.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten