vrijdag 21 februari 2014

VVV-Venlo verliest van Excelsior en geen Bronzen Stier voor Randy Wolters

Op vrijdag 21 februari stond weer een thuiswedstrijd op de rol voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Tegenstander was Excelsior, voorafgaand aan de wedstrijd de nummer 5 van de Jupiler League. De Rotterdammers hadden 43 punten uit 27 wedstrijden. De geelzwarten stonden derde, met 48 punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden er vier Bronzen Stieren uitgereikt: twee aan Lars Veldwijk als topscorer en beste speler van de derde periode, waarvoor ook Randy Wolters genomineerd was,;e;en voor René Trost als beste trainer van die periode en als laatste Selman Sevinç als grootste talent van periode drie.

De wedstrijd, waarin de geelzwarten met dezelfde basiself als tegen Jong FC Twente aan de aftrap verschenen, was het eerste kwartier een schaakspel. Enkele speldenprikken van Excelsior werden door Mäenpää met gemak onschadelijk gemaakt. De Venlonaren hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en Excelsior had veel balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Na enkele corners kwamen de Venlonaren steeds meer onder druk te staan en net voor het halfuur was het de man met een Venloos verleden in Rotterdamse dienst die de 0-1 liet aantekenen. Met een verwoestend schot in de linkerbovenhoek gaf hij Mäenpää het nakijken. VVV-Venlo kan geen vuist maken en weet niet door de defensie van Excelsior te komen, dat na de voorsprong rustig zijn kansen afwacht. Kort voor rust is het De Kogel die met een goede hakbal de bal bij Wolters krijgt. Die lijkt op snelheid voorbij zijn bewaker te gaan, maar met een uiterste krachtinspanning weet die de bal nog net voor Wolters weg te tikken. Even later is er een schot van Reimerink, dat Deckers in twee instanties onder controle krijgt. In de tegenstoot is het zijn Venlose collega-doelman Mäenpää die de bal van Veldwijk weet te pareren.

De tweede helft beginnen beide elftallen met dezelfde spelers en het spelbeeld in het begin van het tweede bedrijf is ook nauwelijks anders dan de eerste helft: VVV-Venlo probeert een opening te zoeken in de hechte Rotterdamse defensie, Excelsior wacht geduldig af en probeert met enkele snelle combinaties bij Venloos balverlies de weg naar Mäenpää te vinden. Echte kansen blijven lang uit, het duurt tot de 59e minuut dat er weer een grote mogelijkheid te noteren valt: Mattheij lift de bal over Mäenpää heen en de bal dreigt het doel in te gaan, maar tot grote opluchting van de Venlose goalie en het Venlose publiek gaat de bal naast de paal. Enkele minuten later wisselen de Venlonaren twee spelers. Rajcomar en Schroijen komen in het veld voor Kruijsen en Reimerink. Met dit verse bloed lijken de Venlonaren weer even wat aanvallende impulsen te krijgen. Schroijens eerste actie aan de linkerkant is meteen gevaarlijk. Hij kapt en draait en komt uiteindelijk tot een schot, maar dat smoort in de Rotterdamse verdediging. Excelsior beperkt zicht tot verdedigen en houdt redelijk makkelijk stand, omdat bij de Venlonaren de zuiverheid in de passing en de rust aan de bal ontbreekt. In de 74e minuut is er een prachtige Venlose aanval: Schroijen vindt Rajcomar, die de bal hard inbrengt. Wolters verlengt en de Kogel schiet hard. Keeper Deckers weet met beide voeten echter redding te brengen. In de nastoot moet Türk ten koste van een gele kaart de counter eruit halen, waardoor het gevaar op een snelle uitbraak geweken is. In het restant van de wedstrijd zijn er nog enkele kleine mogelijkheden voor Excelsior, maar telkens is Mäenpää het eindstation. De Venlonaren persen er nog een slotoffensief uit, maar helaas leidt dat niet tot de gewenste treffer. In de extra tijd maakt Botaka nog een treffer voor de gasten en na negentig minuten plus blessuretijd staat dan ook de 0-2 eindstand op het bord, en zo verliezen de Venlonaren na meer dan 3 maanden weer eens een thuisduel.

VVV-Venlo - Excelsior 0-2 (0-1)Voor alle wedstrijdfoto's klk HIER.
  • Scoreverloop: 29. Auassar (0-1); 90+1. Botaka (0-2)
  • Scheidsrechter: Makkelie
  • Gele kaart(en): Türk (VVV-Venlo); (Excelsior)
  • Toeschouwers: 4.100
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Post (78. Heesen) en Joppen; Kruijsen (64. Rajcomar), Türk en Sevinç; Wolters, De Kogel en Reimerink (64. Schroijen)

Opstelling Excelsior: Deckers; Karami, Mattheij, Van Diermen en Woudenberg; Kruijs, Stans en Auassar; Botaka, Veldwijk en Hutten