zondag 2 maart 2014

VVV-Venlo verliest van Telstar en Randy Wolters geblesseerd van het veld

Op zondag 2 maart stond een uitwedstrijd op de rol voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Tegenstander in het Vastelaoves-weekend was Telstar, voorafgaand aan de wedstrijd de nummer 16 van de Jupiler League. De Witte Leeuwen hadden 32 punten uit 28 wedstrijden. De geelzwarten stonden derde, met 48 punten. De trainer en zijn technische staf moesten puzzelen voor de basisopstelling. Want naast de langdurige geblesseerden Yuki Otsu, Bas Hendriks, Jerold Promes, Travis Cooper en Roy Heesen (die geopereerd moet worden aan zijn meniscus), waren er een aantal andere spelers ook niet fit. En zo zat Post niet bij de wedstrijdselectie, Reimerink op de bank en speelden Altheer en Schroijen vanaf het begin.

Dat begin was alles overrompelend voor de Venlonaren: binnen 100 tellen werd Mäenpää gepasseerd door Brands en stond de thuisploeg op 1-0. En nog voordat de Venlonaren bekomen waren van de schrik, was het alweer raak. Binnen 10 minuten was het namelijk Kulhan die de Venlonaren vol ongeloof naar het scorebord deed kijken. Maar daar stond toch écht de 2-0 al op. Naarmate de wedstrijd vorderde, probeerden de geelzwarten in hun eigen spel te komen, maar dat lukte niet echt. De verdediging van SC Telstar bleef makkelijk overeind tegen de geringe dadendrang van VVV-Venlo. Na 20 minuten leek Telstar zelfs op 3-0 te komen, nadat Balkestein eruit werd gelopen door de rappe rechtsbuiten, maar het daaropvolgende schot van Brands raakte de bovenkant van de lat. De eerste échte geslaagde aanval van de Venlonaren was net voor het half uur te noteren, maar die leverde dan ook meteen de aansluitingstreffer op. De Kogel zocht de achterlijn op en zette strak voor op de meeglopen Türk. Met een eenvoudige voetbeweging verschalkte hij Varkevisser en zo werd het 2-1. Vijf minuten voor rust komt Telstar goed weg, wanneer een Venlose corner wordt doorgekopt door Balkestein en Altheer vervolgens net naast tikt. Ondertussen heeft Joppen het veld verlaten en in zijn plaats komt Ascroft, die daarmee zijn competitie-debuut voor de Venlonaren maakte. De 2-1 blijkt na 46 minuten ook de ruststand.

Met dezelfde 22 spelers begint de tweede helft. Tien minuten na rust is er de eerste grote mogelijkheid van de Venlonaren in het tweede bedrijf: Ascroft krijgt zijn hoofd tegen een corner maar ziet zijn kopbal op de bovenkant van de lat ketsen. Even later is het Türk met een vrije trap vanaf een meter of 25. Geen van de aanvallers of verdedigers weet de bal te raken en zo is het Varkevisser die de bal ternauwernood tot corner moet tikken. In de 62e minuut gaat Wolters een sprintduel aan op de linkerflank, even later ligt hij kermend van de pijn op de grond en gebaart hij naar de bank dat hij niet verder kan. Hij grijpt naar zijn hamstring en wordt door twee man ondersteund als hij strompelend het veld verlaat. In zijn plaats komt Gijzen en met deze derde en laatste wissel probeerde VVV-Venlo de bakens in de tweede helft te verzetten. Het laatste kwartier probeerden de Venlonaren nog om er een slotoffensief uit te persen, maar de Witte Leeuwen proberen met man en macht de voorsprong te verdedigen, al moet dat soms wel met handen en voeten. Het spel ligt dan ook vaak stil voor kleine overtredingen en wat irritaties over en weer. Er zijn dan ook geen uitgespeelde kansen te noteren. Met Balkestein als kopsterke stormram voorin, probeert VVV-Venlo nog wat te forceren in de eindfase. Het is echter Telstar dat nog weet te scoren: in de eerste minuut van de verlenging is het invaller Van Essen die de 3-1 scoort en daarmee het laatste sprankje Venlose hoop doet vervliegen. Zo verlaten de Venlonaren zonder punten het TATA Steel Stadion en staan ze na deze speelronde op de vierde plaats.

Telstar - VVV-Venlo 3-1 (2-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 2. Brands (1-0); 9. Kulhan (2-0); 29. Türk (2-1); 90+1. Van Essen (3-1)
  • Scheidsrechter: Honig
  • Gele kaart(en): Kok (Telstar); Balkestein, De Kogel, Türk (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 750

Opstelling Telstar: Varkevisser; Correia, Van Huizen, Mac-Intosh en Kok; Kulhan, Lettinga, Isoufi (69. Van Essen) en Korpershoek; Brands en Van Mieghem

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Altheer (59. Reimerink) en Joppen (39. Ascroft); Kruijsen, Türk en Sevinç; Schroijen, Wolters (66. Gijzen) en De Kogel