maandag 10 februari 2014

Blessure en wissel leiden tot verlies in Amsterdam

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl
Op maandag 10 februari stond weer een uitwedstrijd op de rol voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Tegenstander was Jong Ajax, voor de wedstrijd de nummer 16 van de Jupiler League. De Amsterdammers hadden 28 punten uit 25 wedstrijden. De geelzwarten stonden derde, met 45 punten.


De eerste kans is voor de Venlonaren: Türk versnelt over de linkerkant, zet hard en scherp voor op De Kogel. Die glijdt de bal echter rakelings naast. De volgende aanval is wél raak. De Kogel gaat aan de rechterkant op avontuur en ziet dat Ajax-goalie Van der Hart ver voor zijn goal staat. Hij schiet de bal met veel gevoel in de verre bovenhoek en zet zo zijn ploeg op 0-1. VVV-Venlo gaat door met de aanval zoeken en even later lijkt Türk de 0-2 aan te tekenen. Lijkt, want zijn geplaatste schot gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Na een kwartiertje is René Trost gedwongen om te wisselen: Altheer kan niet meer verder en moet vervangen worden. Rajcomar komt in het veld, waardoor Türk en Post allebei een linie zakken en laatstgenoemde samen met Balkestein het centrale duo vormt. Voor de Ajacieden lijkt deze omzetting het startsein om aanvallender te gaan spelen. Ze proberen de druk op de Venlonaren op te voeren en stellen Mäenpää enkele malen op de proef. De Venlose goalie is echter op zijn hoede en weet de ballen die in de richting van zijn doel komen gemakkelijk te pakken. Echt gevaar is er dan ook niet. De Venlonaren zijn echter net voor het half uur razendsnel weg via de linkerkant met Schroijen en Wolters. Die laatste zet de bal hard en laag voor, maar geen Venlonaar kan er zijn voet tegen zetten en zo blijft het 0-1. Vijf minuten voor rust is het Jong Ajax dat de gelijkmaker scoort: Andersen controleert de bal en met een kapbeweging in de Venlose zestien zorgt hij voor ruimte om uit te kunnen halen. Dat doet hij hard en zuiver, waardoor de bal in het dak van het doel verdwijnt, onhoudbaar voor Mäenpää. Met deze 1-1 zoeken beide teams de kleedkamers op.


Daar komen ze na een kwartier ongewijzigd uit en zo kunnen de Venlonaren op zoek gaan naar een hernieuwde voorsprong. Na 5 minuten is het Reimerink die aan zijn rechterkant de bal goed controleert en hard en laag voorzet. De twee mee opgekomen Venlonaren weten de bal echter niet te raken, waardoor het gevaar geweken is. Enkele minuten ontsnapt Kishna aan zijn bewaker en gaat alleen op Mäenpää af. Hij schiet de bal tussen de benen van Mäenpää door en zet de Amsterdammers op 2-1. 5 minuten later wordt het zelfs 3-1, nadat Schroijen een duel van De Sa verliest en wanneer de nummer 7 van Jong Ajax vervolgens Mäenpää omspeelt is het voor de Amsterdammer een koud kunstje om de bal in het doel te schieten. Daarna volgt er een fase waarbij beide teams geen echte kansen meer creëren. En wanneer de Venlonaren dan eens via de zijkanten op kwamen zetten, dan was de eindpass niet zuiver genoeg waardoor er geen gevaar was voor het doel van Van der Hart. In het slot van de wedstrijd kunnen de Venlonaren geen vuist meer maken en blijven de Ajacieden redelijk makkelijk verdedigend overeind. In de laatste minuut van de officiële tijd is het wederom De Sa die voor het slotakkoord zorgt en de bal binnenschiet, waardoor de wedstrijd in 4-1 eindigt. Een teleurstellend resultaat voor VVV-Venlo, dat na 5 gewonnen wedstrijden op rij tegen een verliespartij oploopt.

Jong Ajax - VVV-Venlo 4-1 (1-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

  • Scoreverloop: De Kogel (6); Andersen (40); Kishna (52); De Sa (57, 90).
  • Scheidsrechter: Manschot 
  • Gele kaart(en): Türk (VVV-Venlo) 
  • Toeschouwers: 650 


Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Tete, Denswil, Van der Hoorn en Ligeon; Van den Boomen, Andersen en Lobotka (81. El Hasnaoui); De Sa, Kishna (89. Becker) en Sana

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Schroijen, Balkestein, Altheer (15. Rajcomar) en Joppen; Post (79. Heesen), Türk en Kruijsen; Wolters, De Kogel en Reimerink

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten