vrijdag 14 februari 2014

Randy Wolters leidt VVV-Venlo naar de periodetitel

Op vrijdag 14 februari stond weer een thuiswedstrijd op de rol voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Tegenstander was Jong FC Twente, voor de wedstrijd de nummer 15 van de Jupiler League. De Twentenaren hadden 31 punten uit 26 wedstrijden. De geelzwarten stonden derde, met 45 punten.

De Venlonaren waren van meet af aan duidelijk: kort op de bal, vroeg storen en veel druk zetten. Dat leidde in de tweede minuut al tot een vrije kopkans van Post. Buiten het feit dat de bal naast ging, was er ook al gefloten voor een overtreding door Balkestein. In de zesde minuut was het wel raak. Wolters kapte en draaide zijn directe tegenstander dol en schoot de bal loepzuiver in de linkerbovenhoek, Bednarek kansloos latend: 1-0. De Venlonaren blijven het initiatief houden en zijn tot tweemaal toe gevaarlijk uit een corner, beide malen is het Balkestein die zijn hoofd ertegen krijgt. Eerst kan hij ongehinderd inkoppen, maar komt de bal op de knieën van Bednarek. Even later is het dezelfde Balkestein die netjes naar de grond kopt, maar hij ziet aansluitend zijn bal over het doel verdwijnen. Na een kwartier juicht het publiek, wanneer Joppen de 2-0 lijkt binnen te schieten. De assistent-scheidsrechter heeft echter buitenspel geconstateerd, waardoor het doelpunt niet telt en de Venlonaren op een marge van één blijven. Nog voor het half uur is het echter wel 2-0, wanneer Wolters op links Kwee poort en de bal in de zestien brengt en Türk alle tijd van de wereld heeft om de bal beheerst achter Bednarek te schieten. Enkele minuten later is het weer Wolters die links iedereen gek draait en de bal bij Sevinç krijgt. Die kegelt zijn eerste treffer in het betaalde voetbal tegen de touwen: 3-0.

De tweede helft begint met dezelfde 22 acteurs, maar na 5 minuten moet er toch gewisseld worden: Reimerink kan niet meer verder en in zijn plaats komt Schroijen in het veld. Het Venlose overwicht houdt gewoon aan en het wachten is op de vierde treffer van de Venlonaren. Joppen is dichtbij, nadat een corner door Balkestein in zijn richting wordt gekopt. De kopbal van de captain gaat echter van dichtbij over. Daarna lijkt Jong FC Twente beter in het spel te komen en weten ze zich onder de druk van de Venlonaren uit te voetballen. Tot echte kansen komen de mannen uit Enschede echter niet, waardoor de wedstrijd een stuk minder sprankelend is dan in het eerste bedrijf. Met nog minder dan een kwartier te gaan wordt doelpuntenmaker Sevinç gewisseld. In zijn plaats komt Gijzen. De Venlonaren komen niet meer tot scoren, ondanks een grote kans voor Wolters (die de bal van dichtbij in het zijnet schiet), maar samen met de stand in Maastricht tussen MVV en Willem II is deze overwinning goed voor de titel van de derde periode voor de geelzwarten!

VVV-Venlo - Jong FC Twente (3-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 6. Wolters (1-0); 26. Türk (2-0); 29. Sevinç (3-0)
  • Scheidsrechter: Sanders
  • Toeschouwers: 4.200

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Post en Joppen; Kruijsen, Türk en Sevinç (77. Gijzen); Wolters (89. Gielen), De Kogel en Reimerink (50. Schroijen)

Opstelling Jong FC Twente: Bednarek; Kwee, Bijen, Bouma en Engberink; Pelupessy, Daniels en Yahaya; Tanda (76. Fillinger), Vida (71. Rendla) en Jesgarzewski (69. Bleker)