zondag 3 november 2013

VVV-Venlo verliest teleurstellend van jong PSV

Op zondagmiddag 3 november stond voor de ploeg van René Trost en zijn technische staf de derde wedstrijd in zeven dagen op het programma. Ditmaal was Jong PSV de tegenstander in ons eigen Seacon Stadion - De Koel -. De ploeg uit Eindhoven was voorafgaand aan deze wedstrijd bezig aan een redelijk goede serie: in de tweede periode staat Jong PSV op de derde plaats met 10 punten uit de laatste 5 wedstrijden. In de reguliere stand was de Eindhovense ploeg pas op een veertiende plaats terug te vinden, met 16 punten uit 14 wedstrijden.

In een winderig Seacon Stadion - De Koel - probeerden de Venlonaren van meet af aan de bal op de Eindhovense helft te houden, waarbij de spelers kort op hun tegenstanders zaten. Dat resulteerde niet in echte kansen, mede omdat de verkregen corners niet bij de aanvallers terecht kwamen. De middenvelders van Jong PSV hadden veel overtredingen nodig om Otsu en vooral De Kogel af te stoppen. Dat kwam het spel niet ten goede en het duurde lang voordat een van de keepers handelend op moest treden. Pas na een half uur spelen was er werk aan de winkel voor Mäenpää, die een vrije trap vanaf dik 20 meter onschadelijk maakte. In de 43e minuut was er weer een vrije trap, die Mäenpää eenvoudig pakte. In de laatste 3 minuten van de eerste helft krijgen de Venlonaren 3 kansen. Eerst is het Joppen die een crossbal onderschept en na enkele meters besluit zelf te schieten. Zijn schot gaat net naast het doel van Van Leer. Die doelman moet vervolgens tweemaal aan de bak: eerst is het Reimerink die door de Eindhovense defensie soleert en schiet. In de rebound is het Otsu die hard uithaalt, maar de Jong PSV-goalie weigert te capituleren. Zo zoeken de teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Met Rajcomar voor De Kogel proberen de Venlonaren het met een ander aanspeelpunt in de voorste linie. Bij zijn eerste actie is Rajcomar meteen gevaarlijk: hij mag ver komen aan de rechterkant, maar zijn bal houdt het midden tussen een schot en een voorzet. Even later is het aan de andere kant opletten geblazen: Altheer weet met een ultieme poging te voorkomen dat Betancourt in scoringspositie komt. Met nog een half uur te spelen is het Türk die in het veld komt voor Wolters. Otsu verhuist naar de buitenkant en de verse kracht Türk neemt de plaats op het middenveld in. Maar ook nu zijn de kansen spaarzaam en hoeven beide doelmannen nauwelijks in actie te komen. Na een overtreding van Manolev op Otsu volgt een gevaarlijke vrije trap voor de Venlonaren. Türk snijdt de bal scherp aan, maar geen van de aanvallers weet deze bal op waarde te schatten en zo vliegt deze bal op kniehoogte aan iedereen voorbij. Met Cooper voor Reimerink gaan de Venlonaren de laatste twintig minuten op jacht naar de overwinning, maar het wil maar niet lukken. Otsu en Joppen gaan er aan de zijkantenregelmatig langs, maar de bal wordt dan uiteindelijk niet goed genoeg geraakt door de andere voorwaartsen, waardoor keeper Van Leer niets hoeft te ondernemen. Tien minuten voor tijd is er tumult: Joppen zou Van Overbeek onreglementair gestopt hebben in het Venlose strafschopgebied. Scheidsrechter Honig gaf een penalty aan Jong PSV en een rode kaart aan Joppen. Mäenpää koos nog wel de goede hoek, maar de bal van Koch was hard en zuiver en zo nam Jong PSV de voorsprong. Met tien man probeerden de Venlonaren nog een doelpunt te forceren, maar dat lukte niet meer. Het was zelfs Jong PSV dat nog scoorde: in de vijfentachtigste minuut is het invaller Ozboskurt die de tweede treffer voor de Eindhovenaren laat aantekenen.

VVV-Venlo - Jong PSV 0-2 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 80. Koch (0-1, pen.), 85. Ozboskurt (0-2)
  • Gele kaart(en): Otsu, Post (VVV-Venlo); Manolev (Jong PSV)
  • Rode kaart(en): Joppen (VVV-Venlo)
  • Scheidsrechter: Honig
  • Toeschouwers: 3900

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Balkestein, Altheer en Fleuren; Post, Kruijsen en Otsu; Wolters (63. Türk), De Kogel (46. Rajcomar) en Reimerink (72. Cooper).

Opstelling Jong PSV: Van Leer; Manolev, Koch, Hermannsson en Tamata; Horsten, Van Overbeek (88. Schouw) en Noor; Bentancourt, Leemans (79. Ozboskurt) en Rayhi (90. Heesakkers).