vrijdag 22 november 2013

Een teleurstellend gelijkspel bij VVV-Venlo - Telstar

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl
Vrijdag 22 november stond voor de ploeg van René Trost en zijn technische staf een wedstrijd tegen Telstar op het programma. Na de overwinning in Rotterdam tegen Excelsior en een week eerder het gelijkspel bij Volendam mochten de Venlonaren nu in het eigen Seacon Stadion - De Koel - op jacht gaan naar een goed resultaat voor het thuispubliek.
De aanvallende intenties van de Venlonaren leiden meteen tot gevaar: Yuki Otsu wordt randje buitenspel teruggefloten in de vijfde minuut, maar drie minuten later is het wel raak. Randy Wolters krijgt de bal via een tegenstander tot bij Dyon Gijzen. Die krijgt de tijd om de bal te controleren en doeltreffend uit te halen en in zijn thuisdebuut in de basis zet hij de Venlonaren op 1-0. De drang naar voren houdt aan: eerst is het Joppen die langs de zijlijn snelt en een hoge voorzet geeft die ternauwernood tot corner kan worden verwerkt, even later is het Otsu die op een verloren gewaande bal doorgaat en die ook daadwerkelijk binnen weet te houden. Reimerink glijdt echter uit en kan niet tot een schot komen. Zo kan Telstar na het eerste kwartier opgelucht ademhalen. Telstar komt alleen aanvallend in het spel wanneer de Venlonaren een schoonheidsfoutje maken. Eerst is er een misverstand tussen Altheer en Mäenpää, later wordt de bal slordig verspeeld op het middenveld. In beide gevallen zijn de Witte Leeuwen de bal ook net zo snel weer kwijt en is het VVV-Venlo dat aansluitend weer meteen gevaarlijk is. Zo gaat een schot van Otsu maar rakelings naast en wordt een kopbal van Balkestein van de lijn gered. Iets na het half uur lijken de Venlonaren de 2-0 te maken: Reimerink gaat prachtig langs zijn bewaker en gaat in de vijandelijke zestien een mooie combi met Joppen aan. Hij krijgt de bal keurig terug en schiet op doel. Varkevisser weet de bal met zijn knie echter weg te werken en de Velsenaren komen zo met de schrik vrij. Met 1-0 zoeken de teams de kleedkamer op.


In de tweede helft is de eerste kans voor de gasten: na een overtreding mogen de mannen uit Velsen vanaf een meter of achttien een vrije trap nemen. Na veel overleg wordt de bal uiteindelijk metershoog overgeschoten. Even later mogen de Venlonaren op een nagenoeg vergelijkbare plaats een vrije trap nemen. Türk trapt de bal met veel gevoel, maar ziet zijn inzet op de lat uiteen spatten. Het tweede Venlose doelpunt lijkt slechts een kwestie van tijd: zowel Joppen als Reimerink gaan makkelijk langs hun tegenstanders, maar de voorzetten missen net de juiste scherpte om tot doelpunt gepromoveerd te worden. En wanneer de voorzet wel aankomt, zoals in de 68e minuut bij Wolters, schiet deze vervolgens kiezelhard op de lat. Daardoor houdt Telstar hoop op een puntje. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen lijkt dat er te komen nadat Salasiwa een puntgave voorzet aflevert op Isoufi. Die schiet de bal hard naast Mäenpää. In eerste instantie gaat de bal via de binnenkant paal, maar hij rolt diagonaal achter de Venlose goalie over de doellijn: 1-1. Het is eigenlijk de eerste echte kans voor de gasten en de bal gaat er in. Tien minuten voor tijd verlaat Türk geblesseerd het veld. Hij wordt vervangen door De Kogel. Otsu zakt een linie naar het middenveld en De Kogel neemt de positie van centrumspits in. Niet lang daarna komen ook Sevinç en Rajcomar voor Gijzen en Reimerink. Maar dat haalt niets meer uit: de Venlonaren weten niet meer te scoren en zo blijkt die ene opleving van Telstar genoeg te zijn voor een gelijkspel en een bijbehorend punt voor de mannen uit Velsen.

VVV-Venlo - Telstar (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 8. Gijzen (1-0), 72. Isoufi (1-1) 
  • Gele kaart(en): Balkestein (VVV-Venlo); Klos (Telstar) 
  • Scheidsrechter: Gerritsen 
  • Toeschouwers: 3450 
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Altheer en Joppen; Post, Türk (80. De Kogel) en Gijzen (87. Sevinç); Wolters, Otsu en Reimerink (87. Rajcomar)

Opstelling Telstar: Varkevisser; Marveggio, Mac-Intosch, Keurntjes (42. Salasiwa) en van Essen; Kulhan, Klos en Van Mieghem; Isoufi (86. Maayen), Matusiwa en Lettinga

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten