zaterdag 30 november 2013

VVV-Venlo - Achilles '29 2-0

Op zaterdag 30 november stond voor de selectie van René Trost en zijn technische staf de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma. Tegenstander nummer 19 was Achilles'29, de laatste van de vier nieuwelingen in de Jupiler League. Door de blessure van Balkestein en de keelontsteking van Fleuren was VVV-Venlo genoodzaakt om met een andere basisopstelling te beginnen: Post nam de plaats van Balkestein in, de plek van Post werd door basisdebutant Sevinç ingevuld en de plek van Fleuren was nu voor Kruijsen.

De Venlonaren kwamen vanaf het begin enkele malen goed door over de rechterflank, waar de tegenstander onder druk werd gezet en waardoor Joppen het eerste kwartier meermaals de achterlijn haalde. Een scherpe voorzet van hem werd door Gijzen net niet binnengewerkt. Na een dik kwartier wisselen Wolters en Reimerink van flank en na een paar minuten is Reimerink aan zijn bewaker ontsnapt. Zijn voorzet is echter net niet scherp genoeg en wordt onschadelijk gemaakt door keeper Hengelman. In de 23e minuut is het succesvoller: dezelfde Reimerink komt ditmaal over rechts. Otsu werkt de bal achter zijn standbeen naar Wolters en die schiet koel de 1-0 binnen. Met iets meer dan 30 minuten op de klok is het Mäenpää die weer eens zijn waarde bewijst: op een schot van dichtbij weet hij met een prima reflex de bal uit het doel te ranselen. 100 tellen later was het zijn Groesbeekse collega Hengelman die van zich deed spreken. Türk haalt uit vanaf de rand van de zestien en de Groesbeekse goalie redt uitstekend. De laatste 10 minuten van de eerste helft willen de Venlonaren een tweede treffer forceren. Veel balbezit leidt echter niet tot echte uitgespeelde kansen, omdat bij de eindpass net de scherpte ontbreekt om de Groesbeekse verdediging echt aan het wankelen te brengen.

Met dezelfde 22 spelers begint de tweede helft waar de eerste helft was opgehouden: de Venlonaren vallen vooral over de flanken aan en Achilles'29 beperkt zich tot tegenhouden en hopen op een uitbraak via Thoone of Van Bochoven. In de 52e minuut gaat Reimerink er vandoor en zet goed voor vanaf rechts, verdediging gokt op buitenspel maar Wolters mag toch uithalen. Te wild: over. Nog geen minuut later is het wel prijs. De bal gaat snel rond tussen Wolters en Otsu. De laatste geeft een prima pass op Reimerink die koelbloedig de 2-0 maakt. Toch lijkt dit niet de knock out voor Achilles'29: de mannen uit Groesbeek vallen aan en dwingen eerst Türk en twee tellen later Mäenpää tot een redding in het Venlose strafschopgebied. Gelukkig blijft het bij hachelijke momenten en wordt er niet gescoord. Tien minuten voor tijd komen Balkestein en Rajcomar in het veld voor Sevinç en Wolters. Otsu verhuist naar de buitenkant, zodat Rajcomar in het centrum kan staan, Balkestein neemt zijn vaste stek in de verdediging in en Post gaat als verdedigende middenvelder spelen. Met Cooper voor Otsu is ook de derde wissel een feit en proberen de Venlonaren de derde van de avond en de drieduizendste van de historie te scoren. Dat lukt echter niet en met 2-0 worden de drie punten in Venlo gehouden.

VVV-Venlo - Achilles '29 2-0 (1-0) .  Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 24. Wolters (1-0); 53. Reimerink (2-0)
  • Gele kaart(en): Wolters, Sevinç (VVV-Venlo); Verhoeven, Thomassen (Achilles'29)
  • Scheidsrechter: Mulder
  • Toeschouwers: 2950

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Kruijsen, Post, Altheer en Joppen; Sevinç (81. Balkestein), Türk en Gijzen; Wolters (81. Rajcomar), Otsu (89. Cooper) en Reimerink

Opstelling Achilles '29: Hengelman; Verhoeven, Sanders, Rijnbeek en Edwards (86. Thomassen); Raja Boean (65. Hol), Sürmeli, Hendriks en Van Straaten (65. Van Steen); Van Bochoven en Thoone