zondag 10 november 2013

Gelijkspel bij FC Volendam - VVV-Venlo

Zondag 10 november stond er voor het team van René Trost en zijn staf een uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Nadat de laatste twee competitieduels in de Jupiler League niet gewonnen konden worden, was de ploeg er alles aan gelegen om de punten te pakken.

De Venlonaren startten fel en lieten zich gelden in de duels, die echter vaak door scheidsrechter Higler werden afgefloten. FC Volendam heeft de eerste minuten moeite om de bal weg te krijgen en de Venlonaren hebben meer balbezit. Dat leidt echter niet tot uitgespeelde kansen voor de Venlonaren. De eerste grote kans is voor de thuisploeg: Overtoom komt ineens voor Mäenpää te staan, maar de Venlose goalie is attent en redt uitstekend. Daarna komen de mannen uit Volendam wat meer in hun spel en via de vlugge Marengo komen ze er een paar keer goed langs. In de 21e minuut is Joppen gelukkig het slot op de deur wanneer Marengo er doorheen lijkt te glippen. Joppen zet hem in de eigen zestien knap van de bal en voorkomt zo een grote Volendamse kans. Daarna is het twee keer VVV-Venlo dat van afstand het doel van Timmermans onder vuur neemt: eerst is het Post die vanaf de rand van het strafschopgebied hard maar naast schiet, even later is het Wolters die vanaf de linkerkant vuurt. Timmermans krijgt er nog net een vuist tegen. Tien minuten voor rust moet Mäenpää zich volledig strekken: Overtoom schiet hard en gericht, maar de Venlose doelman weet met een uiterste krachtinspanning de bal naast zijn doel te tikken. In de resterende minuten zijn er geen uitgespeelde mogelijkheden meer en zo gaan de spelers met 0-0 rusten.

De tweede helft begint met dezelfde 22 spelers op het veld, beide trainers wachtten nog even af met het aanpassen van hun team. Na enkele minuten spelen in die tweede helft mogen de Venlonaren een vrije trap nemen vanaf 25 meter. Doelman Timmermans krijgt nog een petje van een supporter aangeboden om geen last te hebben van de zon, maar dat mag niet baten: Türk krult de bal met veel finesse over de muur en scoort zo de 0-1. In de volgende tien minuten golft het spel op en neer en komt het gevaar tot tweemaal toe uit een vrije trap. Eerst is het FC Volendam dat gevaarlijk dicht bij een doelpunt komt uit een standaardsituatie, daarna is het Türk die op nagenoeg dezelfde plaats als bij zijn treffer mag aanleggen. Ditmaal zit keeper Timmermans er wel goed bij en plukt hij de bal uit de kruising. Met iets meer dan zestig minuten op de klok lijkt Reimerink de bal binnen te koppen. Uit een voorzet vanaf links van Wolters kopt Reimerink tegendraads op doel. Keeper Timmermans weet de bal met meer geluk dan wijsheid naast zijn doel te werken en zo de achterstand van zijn team tot een doelpunt te beperken. Aan de andere kant redt Mäenpää wanneer Marengo vanaf 12 meter hard uithaalt. De Fin pakt het schot klem en brengt de bal snel in het spel. Dat leidt tot een snelle tegenaanval van de Venlonaren. Wolters weet uiteindelijk het doel van Timmermans onder vuur te nemen en de Volendamse keeper ranselt de bal uit zijn doel. Tien minuten voor tijd brengt FC Volendam Veerman voor Schouten en een minuutje later komt Rajcomar voor De Kogel. Weer even later is het Cooper die voor Reimerink in het veld komt. De Venlonaren proberen de bal op de Volendamse helft te houden en daar is het druk. Het zijn echter niet de invallers van de Venlonaren die scoren, maar de Volendammer die erin is gekomen: Veerman schiet hard via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen. In de resterende tijd weten beide ploegen niet meer te scoren en zo eindigt deze wedstrijd in het Volendamse Kras Stadion in 1-1.

FC Volendam - VVV-Venlo (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 49. Türk (0-1), 85. Veerman (1-1)
  • Gele kaart(en): Fleuren, Kruijsen (VVV-Venlo);
  • Scheidsrechter: Higler
  • Toeschouwers: 1200

Opstelling FC Volendam: Timmermans; Coster, Schouten (80. Veerman), Schilder en Koning; Schwiebbe (63. Kuwas), Overtoom en Wattamaleo; Marengo, Menzo en Laghmouchi (86. Burleson)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Balkestein, Altheer en Fleuren; Post, Kruijsen en Türk; Reimerink (83.Cooper), De Kogel (81. Rajcomar) en Wolters