vrijdag 4 oktober 2013

VVV-Venlo speelt gelijk in Almere

VVV-Venlo heeft een punt overgehouden aan de lastige uitwedstrijd tegen Almere City FC. In het Mitsubishi Forklift Stadion scoorden beide ploegen tweemaal: 2-2. Het betekende voor VVV-Venlo de tweede remise op een rij. Naast de basisplaats van Leon de Kogel – hij verving spits Prince Rajcomar – had trainer René Trost nog een wijziging in zijn startelf aangebracht. Yuki Otsu stond namelijk aan de aftrap en dat ging ten koste van Ozan Türk. VVV-Venlo begon het duel goed. Na twaalf minuten kwamen de gasten namelijk op voorsprong. Een door Otsu genomen vrije trap kwam uiteindelijk voor de voeten van Jules Reimerink. De aanvaller aarzelde geen moment en schoot de bal hard tegen de touwen: 0-1. De voorsprong leek VVV-Venlo het juiste zetje in de goede richting te geven. Nog geen honderd tellen later stond de 0-2 namelijk bijna op het scorebord. Na een snelle tegenaanval waren de rollen nu omgedraaid. Nu was Reimerink de aangever en was Otsu het eindstation. Zijn inzet werd echter nog net tot corner getikt door doelman Marco van Duin. Het goede gevoel werd een minuut later wreed weggevaagd. Bij een corner tastte Niki Mäenpää mis en kon Sven Nieuwpoort profiteren door met het hoofd de gelijkmaker te scoren: 1-1. Na de gelijkmaker nam Almere City FC het heft in handen en was de gastheer de bovenliggende partij. Na circa een half uur spelen kwam VVV-Venlo goed weg. Charles Dissels liet achtereenvolgens aan Jerold Promes en Pim Balkestein zijn hielen zien. Vrij voor Mäenpää was hij te onrustig en schoot hoog over. Vier minuten later maakte Dissels zijn fout meer dan goed. Hij scoorde de 2-1 na een afgemeten voorzet vanaf de rechterflank.
Kopbal van Randy Wolters wordt op de lijn gered.

Trainer René Trost bracht na de pauze een verse kracht in. Travis Cooper loste in de aanval Randy Wolters af. Uit het niets kwam VVV-Venlo in het begin van de tweede helft op gelijke hoogte. De defensie van Almere City FC blunderde, Otsu pikte de bal op en schoot vervolgens gedecideerd raak: 2-2. Na 63 minuten bewees Niels Fleuren zijn ploeg een goede dienst door op de doellijn een kopbal weg te koppen. Aan de andere kant was ook VVV-Venlo gevaarlijk met een schot van Otsu voorlangs. Daarna was de rust wat wedergekeerd in Almere. Het was gedaan met de kansen over en weer. In het restant van het duel werden geen doelpunten meer gescoord zodat het bij 2-2 bleef in Almere. Voor VVV-Venlo betekende het de tweede remise op een rij. Volgende week zaterdag speelt VVV-Venlo weer uit en wel tegen FC Oss.

Almere City FC - VVV-Venlo 2-2. Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Doelpunten: 12. Reimerink 0-1, 16. Nieuwpoort 1-1, 33. Dissels 2-1, 54. Otsu 2-2.
  • Scheidsrechter: Martens.
  • Toeschouwers: 1347.
  • Gele kaarten: Lars Nieuwpoort, Jason Oost, Sven Nieuwpoort (allen Almere City FC), Danny Post, Jerold Promes, Niels Fleuren en Pim Balkestein (allen VVV-Venlo)

Opstelling Almere City FC: Marco van Duin; Stefano Lilipaly, Sven Nieuwpoort, Cees Toet, Lars Nieuwpoort (85. Bryan Ottenhoff); Hicham Faik, Jason Oost, Charles Dissels (87. Gilbrano Plet); Enzio Boldewijn, Fabian Serrarens en Vincent Janssen.

Opstelling VVV-Venlo: Niki Mäenpää; Guus Joppen, Jerold Promes (79. Selman Sevinc), Pim Balkestein, Niels Fleuren; Danny Post, Yuki Otsu, Quin Kruijsen; Jules Reimerink, Leon de Kogel en Randy Wolters (46. Travis Cooper).