zaterdag 5 oktober 2013

Ook voor de competitie 1-2 winst voor VVV-Venlo in Oss

Zaterdag 12 oktober stond voor het team van René Trost en zijn technische staf de uitwedstrijd tegen FC Oss op het programma. De geelzwarten waren gebrand op een overwinning, na de gelijke spelen van de afgelopen speelrondes. De wedstrijd tegen FC Oss bood in elk geval een nieuwe kans om de weg naar boven weer te vinden, zeker omdat de laatste overwinning van de Venlonaren tegen dezelfde tegenstander was: in de tweede ronde van de KNVB-beker werd FC Oss in Noord-Brabant met 1-2 uit het toernooi gezet.

Het eerste kwartier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd op het kunstgrasveld van het Osse Frans Heesen Stadion. Daarna leken de Venlonaren als was het afgesproken werk het heft in handen te nemen. Veel balbezit en enkele goede combinaties leiden tot het eerste gevaar van de geelzwarten. In de 17e minuut speelt De Kogel iets te zacht in voor een een-tweetje met Reimerink en die krijgt net de bal niet onder controle in het Osse strafschopgbied. Kans verkeken, maar de Venlonaren houden de druk aan. Toch was het FC Oss dat de voorsprong nam: in de negentiende minuut wordt een shot van Janssen nog wel gepakt door Wintjens, maar aansluitend wordt er slecht uitverdedigd. Even later ligt de bal achter Wintjens. 1-0 door Philips. Lang mogen de gastheren niet genieten van deze voorsprong. In de 21e minuut wordt Otsu gevloerd en de Belgische scheidsrechter Lambrechts geeft een penalty VVV-Venlo. Die wordt door De Kogel snoeihard en onberispelijk ingeschoten en daarmee is het weer gelijk in Oss: 1-1. De Venlonaren houden daarna de druk op het Osse doel en komen via de zijkanten enkele malen gevaarlijk voor het doel opduiken. En ook via de standaardsituaties is het met name Otsu die de bal een paar keer goed voorzet. Helaas gaat het mis in de afwerking en wordt met de gelijke stand het rustsignaal gefloten.

In de tweede helft gaan de geelzwarten verder met onder druk zetten van de tegenstander uit Noord-Brabant. FC Oss hoopt op een snelle uitbraak en probeert het enkele malen via afstandschoten. Die zijn vaak niet zuiver genoeg en wanneerze wel richting het Venlose doel gaan is Danny Wintjens op zijn post. Aan de andere kant zijn het Joppen en vooral Reimerink die herhaaldelijk goed opkomen over de flank. Helaas stranden de acties allemaal in het strafschopgebied van de tegenstander. Ook uit corners en vrije trappen van Venlose zijde weten Wolters en Otsu niet te scoren. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok probeert René Trost met wat vers bloed de aanval van de Venlonaren wat nieuwe impulsen te geven. Dat resulteert al snel in de 1-2, al is het niet een van de nieuw ingebrachte spelers maar Yuki Otsu die scoort. Otsu kapt zich vrij en weet de bal schitterend in de linkerbovenhoek te krullen. Toch is FC Oss niet knock out na deze prachtige treffer. Ze blijven de aanval opzoeken en in de tachtigste minuut is het tweemaal Philips die bijna scoort. Eerst weet hij de bal boven Wintjens hard op de lat te schieten en in dezelfde minuut vindt hij Wintjens op zijn pad. Ook uit enkele corners krijgen de Ossenaren nog mogelijkheden, maar de minstscorende ploeg uit de Jupiler League weet ook nu niet meer te scoren. VVV-Venlo mag na 5 niet gewonnen wedstrijden eindelijk weer eens drie punten bijschrijven en komt daarmee op 18 punten na 12 wedstrijden.

Oss - VVV-Venlo 1-2 (1-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 19. Philips (1-0); 21. Leon de Kogel (pen.) (1-1); 74. Otsu (1-2)
  • Gele kaart(en): Hultermans, Deenen, Janssen (FC Oss); Post (VVV-Venlo)
  • Scheidsrechter: Lambrechts (Bel.)

Opstelling FC Oss: Arends; Pique, Hultermans, Jansen en Tissingh; Van den Ouweland (77. Falkenstein), Janssen en van de Sande; Deenen, Opoku en Philips.

Opstelling VVV-Venlo: Wintjens; Fleuren, Promes, Balkestein en Joppen; Kruijsen (69. Türk), Post en Otsu; Reimerink (69. Cooper), De Kogel (77. Rajcomar) en Wolters.