maandag 21 oktober 2013

VVV-Venlo ruim langs jong Ajax, Randy Wolters 2 goals en 1 assist

VVV-Venlo - jong Ajax was tevens de 100ste wedstrijd in het betaalde voetbal voor de Leidenaar in Limburgse dienst. De rappe aanvaller beloonde zichzelf met 2 goals en 1 assist.
v
Randy Wolters kwam uit voor; FC Utrecht, FC Emmen, FC Den Bosch & huidige club VVV-Venlo

Op maandagavond 21 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax op het programma voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Een uniek moment, want nog nooit eerder speelden de Venlonaren in competitieverband tegen een 'Jong' team. Naast Ajax hebben ook FC Twente en PSV sinds dit seizoen een Jong-elftal in de Jupiler League. Deze twee elftallen zijn de volgende speelrondes de tegenstander van de geelzwarten. Maar maandagavond was het eerst Jong Ajax. De Venlonaren begonnen met een nagenoeg gelijke opstelling als in de winstpartij van afgelopen speelronde tegen de Amsterdammers. Alleen keeper Wintjens moest zijn plek onder de lat weer afstaan aan de teruggekeerde Finse international Mäenpää.

De voorzet op de 2-1

Diezelfde Mäenpää zag na 3 minuten de eerste gevaarlijke aanval van de roodwitten op zich afkomen. Die bal ging nog over zijn doel, maar in de achtste minuut ging het mis. VVV-Venlo verspeeld de bal op het middenveld, waarna Ajax razendsnel omschakelt. Het eerste schot wordt nog weggewerkt door Balkestein, maar die bal komt terecht bij Lobotka. Die bedenkt zich geen moment en schiet geplaatst raak: 0-1 voor de gasten. De Venlonaren lijken niet onder de indruk en proberen op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Reimerink krijgt net voor het kwartier een goede mogelijkheid: hij wordt op maat bediend door Joppen en gaat op weg naar doelman Van der Hart. Reimerink haalt hard uit, maar via de vuisten van de Ajax-goalie verdwijnt de bal over het doel van de Amsterdammers. In de 22e minuut gaat Post stevig erin. Bal komt uiteindelijk bij Reimerink terecht die de bal voorzet op de inkomende De Kogel. Een Ajax-verdediger krijgt echter net zijn hoofd tegen de bal voordat de Venlose spits erbij kan komen. Net na het half uur volgen enkele goede mogelijkheden elkaar op. Joppen, Reimerink en nogmaals Joppen halen de achterlijn, maar alledrie de voorzetten worden niet tot doelpunt gepromoveerd. En ook bij een doelworsteling weet geen enkele geelzwarte de trekker over te halen. Even later is het wel raak voor VVV-Venlo: na een handsbal mag De Kogel aanleggen vanaf elf meter. Dat doet hij weer onberispelijk en de stand is gelijk. Nog geen 100 tellen later is het weer De Kogel die scoort. Na goed afjagen van Kruijsen en Post is het Wolters die de bal op links krijgt. Zijn voorzet bereikt De Kogel en die kopt zuiver de 2-1 binnen. En zo kunnen de Venlonaren met een voorsprong gaan rusten.
De 3-1
De 4-1
Randy Wolters is zelf ook verbaast van de schoonheid van de 4-1
De tweede helft begint zonder wijzigingen in beide teams. De Venlonaren gaan ook verder met het spel van de laatste fase voor rust: vroeg storen en snel de zijkanten opzoeken. Na enkele minuten in de tweede helft zijn Reimerink en Wolters al voorbij hun tegenstanders gesneld en geven de bal strak voor. Helaas worden ook deze ballen niet op waarde geschat door de Venlose aanvalslinie en blijft de stand 2-1. Binnen tien minuten in de tweede helft is het wel raak: een prachtige bal van Promes wordt schitterend gecontroleerd door Wolters. Die kapt zijn bewaker Martina uit en verrast keeper Van der Hart met een laag schot in de verre hoek. De bal buiten bereik van de keeper tegen de touwen en de 3-1 staat op het bord. Het blijkt een beproefd recept, want het is weer Wolters die twintig minuten later zijn bewakers op het verkeerde been zette en aansluitend de bal in de linkerbovenhoek laat verdwijnen en zo de 4-1 maakt. Voor de Venlonaren is het nog niet genoeg. De net ingevallen Türk komt een teenlengte te kort om met zijn eerste balcontact meteen te scoren.Hij weet een voorzet vanaf links van Post nét niet (genoeg) te raken. Het gevaar vanaf de Venlose flanken houdt aan, maar de voorzetten van Joppen en Reimerink zijn net niet zuiver genoeg. Aan de andere kant zijn de aanvallen van de Amsterdammers spaarzaam. Pas in de 79e minuut moet Mäenpää zich strekken op een schot van Dankerlui. Met zijn vingertoppen weet hij de bal tot corner te verwerken. De 4-1 blijkt echter toch niet de eindstand: een mooie pass van Türk wordt door Reimerink tot aan de achterlijn gedreven. De bal komt uiteindelijk voor de voeten van Rajcomar die met een droge knal de 5-1 binnenschiet, waarmee de Venlonaren hun tweede wedstrijd op rij winnend af sluiten.

VVV-Venlo - Jong Ajax 5-1 (2-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: Lobotka (8'), De Kogel (39' pen, 41'), Wolters (53', 73'), Rajcomar (89')
  • Gele kaart(en): Wolters, De Kogel (VVV-Venlo); Enoh, Kuipers (Jong Ajax)