vrijdag 29 maart 2013

Geschorste Randy Wolters ziet gelijkspel in Kralingen

FC Den Bosch deelt opnieuw de punten
FC Den Bosch is er niet in geslaagd om op Woudestein Excelsior te verslaan. De Bosschenaren bleven steken op een 1-1 gelijkspel waarmee het niet ontevreden mocht zijn. De Rotterdammers die niet meer om een prijs kunnen spelen hadden het meeste recht op een overwinning, maar doelman Begois redde een aantal keer uitstekend. Door de onduidelijke situatie rond Veendam (waardoor FC Den Bosch mogelijk opnieuw veel punten moet inleveren), zijn de kansen voor play-offs moeilijk in te schatten. Een overwinning tegen Excelsior had wat dat betreft meer ruggesteun gegeven, vooralsnog blijven de Bosschenaren in 2013 ongeslagen.  Maandagmiddag wacht in het eigen Brainwash De Vliert stadion plotse titelkandidaat Helmond Sport dat juist tegen Veendam had verloren.

FC Den Bosch startte met Hasan Kilic voor het eerst dit seizoen in de basis in een soort 4-5-1 opstelling. Door de blessure van Seuntjens en de schorsing van Wolters diende eenzame spits Tom van Weert ondersteuning te krijgen van de diepgang van Van den Broek en Vlug. Excelsior kwam gretig uit de startblokken en had met de snelle Soolsma een gevaarlijke klant voorin lopen. Al in de eerste minuut bood hij spits Van Buren een prima kans maar deze plaatste de bal net naast de goal. Na deze waarschuwing nam FC Den Bosch kortstondig het heft over en speelde zich op het kleine smalle veld een aantal schotkansjes bij elkaar. Een goede combinatie via de sterk spelende Kilic en Van Brakel bracht de bal bij Van Weert die zich knap vrijspeelde en de 0-1 wist binnen te werken. Niet veel later was het al weer gelijk toen Van Buren na slap ingrijpen in de verdediging met een schot in de rechterbenedenhoek Kevin Begois wist te verrassen: 1-1. Drie minuten later mocht FC Den Bosch zeker niet mopperen toen Van Buren een 100% kans miste na een voorzet vanaf rechts van Daan Blij. En vlak voor rust redde Begois nog eens bij een nieuwe grote kans voor de Rotterdammers.

Na rust verscheen bij FC Den Bosch Bakx in het veld voor Boddaert, om meer aanvallende mogelijkheden te kunnen creeĆ«ren. Het onbevangen spelende Excelsior bleef echter de bovenliggende partij en spits Van Buren kopte 10 minuten na rust nog maar eens net naast na een voorzet van Soolsma. Ook een schot van Blij verdween net naast de voor de Bosschenaren goede kant van de paal. Tussen beide kansen door probeerde Kilic een slechte spelhervatting van doelman Deckers te verzilveren, maar zijn schot van afstand op het lege doel leverde niets op. De moegestreden Kilic werd vlak daarna vervangen door Boldewijn. FC Den Bosch speelde met veel inzet omdat het besef aanwezig was om niet twee punten te laten liggen. Met een geweldige redding in de 68e minuut haalde Begois nog een bal uit de bovenhoek om toch minimaal dat puntje naar Den Bosch te kunnen meenemen. FC Den Bosch kwam nog eens in de buurt van het Excelsior doel met een schot van Boldewijn dat ook rakelings naast ging. Vijf minuten voor tijd redde Begois nogmaals zijn team en in blessuretijd verprutste Daan Blij nog een levensgrote kans. Al met al mocht FC Den Bosch tevreden zijn met het punt; hoeveel dit punt waard is blijkt over enkele weken.

Excelsior - FC Den Bosch 1-1 (1-1).

Opsteling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Tim Hofstede, Daan van Dinter; Hasan KiliƧ (70' Ezio Boldewijn), Bart van Brakel, Maarten Boddaert (46' Istvan Bakx), Benjamin van den Broek; Jeffrey Vlug, Tom van Weert. ©JW