maandag 4 maart 2013

Kansrijke wedstrijd tegen FC Volendam eindigt in 1-1 gelijkspel

FC Den Bosch heeft maandagavond de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam met 1-1 gelijk gespeeld. Vooraf zou FC Den Bosch met dit gelijke spel wellicht zeer tevreden zijn geweest, maar gezien het grote aantal kansen (met name in de tweede helft) van de wederom uitstekend spelende Bossche formatie resteerde na afloop toch enige teleurstelling. Jeffrey Vlug was de maker van het enige FC Den Bosch-doelpunt in de wedstrijd nadat FC Volendam na 25 minuten via een schitterende vrije trap op voorsprong was gekomen.

FC Den Bosch begon in de vertrouwde formatie met Ralf Seuntjens voor Bart van Brakel, die op de bank moest beginnen. Beide ploegen speelden aantrekkelijk voetbal in een hoog tempo. FC Volendam wilde winnen om nog kans te maken op de derde periodetitel, terwijl FC Den Bosch zichzelf bij een zege een goede dienst zou bewijzen in de strijd om een plek in de Jupiler Play-Offs. De Volendammers hadden het eerste kwartier een voetballend overwicht en creƫerden enkele goede kansen. De beste kans aan Volendam-zijde was voor buitenspeler Brandley Kuwas die zijn tegenstander in de Bossche defensie te slim af was en alleen voor doelman Begois verscheen. Zijn 100% scoringskans werd echter om zeep geholpen toen hij de bal diagonaal voorlangs schoot.

Na dat kwartier werd FC Den Bosch brutaler en bouwde het enkele goede aanvallen op die gevaar opleverden. Er ontstond direct een uitstekende kans voor Tom van Weert (op aangeven van Ralf Seuntjens), maar de Volendamse keeper, die in de loop van de wedstrijd uitgroeide tot de beste man bij FC Volendam, stond een doelpunt in de weg. Na 24 minuten leek Van Weert raak te schieten na een goede combinatie met Randy Wolters en Tim Hofstede, maar de bal ging net niet over de doellijn, ondanks het feit dat enkele spelers de handen al juichend in de lucht staken. Een op het oog makkelijk gegeven vrije trap aan FC Volendam op 25 meter van het Bossche doel betekende de openingsgoal van de wedstrijd. Michiel Kramer schoot de bal loeihard en onhoudbaar achter Kevin Begois in de kruising. Liet FC Den Bosch in het verleden na een achterstand het hoofd vaak hangen, nu toonde de Bosschenaren opnieuw de veerkracht die de ploeg de laatste weken zo sterk heeft gemaakt. Resultaat: binnen de minuut was het gelijk. Benjamin van den Broek zorgde na enkele mooie combinaties voor de panklare voorzet op Jeffrey Vlug, die eenvoudig de gelijkmaker kon binnenkoppen. In de slotminuut van de eerste helft had Jeffrey Vlug FC Den Bosch zelfs nog op voorsprong kunnen zetten. Ralf Seuntjens was de architect, Benjamin van den Broek zorgde voor de doorvoer, maar Vlug schoot, gehinderd door zijn tegenstander, met de punt van de schoen te zacht in, waardoor de keeper kon redden.

Na rust een onophoudelijk drukkende thuisploeg met opnieuw veel goede en soms nauwelijks te missen kansen. Randy Wolters bezorgde Tom van Weert een uitstekende mogelijkheid, maar Van Weert miste de bal. Ook de opgestoomde centrumverdediger Jelle de Bock voorzag de Bossche spits van munitie, maar ook nu miste de Bossche topscorer. Nadat ook Jack Tuyp had over gemikt kreeg vervolgens Jeffrey Vlug de kans om de verdiende voorsprong op het scorebord te krijgen. Met een katachtige reflex kon doelman Sonny Stevens echter een doelpunt voorkomen. Ook een slimme lob van Ralf Seuntjens belandde net over het doel en vervolgens was het de beurt aan Benjamin van den Broek om, vrijstaand voor de doelman van de bezoekers, zijn twee kansen niet te benutten. Een hoekschop werd maar net door Jeffrey Buitenhuis naast gekopt en Tom van Weert, die bergen werk verzette, werd oog in oog met doelman Stevens opnieuw geconfronteerd met diens uitmuntende kwaliteiten. De kansen van FC Volendam waren in de tweede helft zeer beperkt, maar vijf minuten voor tijd had het nog zo maar 1-2 voor de ploeg van Hans de Koning kunnen staan toen een voorzet van Michiel Kramer door Ludcinio Marengo maar net naast werd geschoten. Een spectaculaire en boeiende wedstrijd werd uiteindelijk na 90 minuten met 1-1 afgesloten en opnieuw was duidelijk dat FC Den Bosch op dit moment in een uitstekende vorm verkeert. Vooral verdedigend gaf de ploeg nauwelijks wat weg en sinds de winterstop is het Bossche team in competitieverband nog steeds ongeslagen. Het is zonde dat de ploeg zichzelf gezien het aantal kansen niet met een zege heeft beloond, maar aanstaande vrijdag wacht in De Vliert een nieuwe mogelijkheid als directe concurrent SC Veendam op bezoek komt.

FC Den Bosch - FC Volendam 1-1 (1-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Jelle de Bock, Daan van Dinter; Jeffrey Vlug (82' Bart van Brakel), Tim Hofstede, Benjamin van den Broek, Randy Wolters; Ralf Seuntjens (82' Enzio Boldewijn), Tom van Weert.

Vooraf aan de wedstrijd was er de herdenking van het overlijden van oud trainer Theo Bos.