vrijdag 8 maart 2013

FC Den Bosch behoudt ongeslagen status tegen SC Veendam na 4-1 winst

FC Den Bosch heeft vrijdagavond tegen een uitstekende tegenstander SC Veendam de ongeslagen positie na de winterstop behouden. In de eigen Brainwash de Vliert stadion werd met 4-1 gewonnen. Ralf Seuntjens en Bart van Brakel scoorden beiden twee maal. Jelle de Bock viel na 20 minuten uit met een spierscheuring.

SC Veendam is een lastig te bespelen tegenstander. Snel schakelend van verdediging naar aanval met uitblinkers als Lars Hutten, Boy Deul, Sidney Schmeltzer en Johnatan Opoku stond de ploeg van Gert Heerkens niet voor niets bij de eerste acht in de Jupiler League. De eerste kansen in de confrontatie met FC den Bosch waren evenwel voor de ploeg van Jan Poortvliet waarbij eerst Tom van Weert en vervolgens Benjamin van den Broek maar net een teentje te kort kwamen om de bal in het Veendamse doel te krijgen. Na 10 minuten was het Johnatan Opoku die gebruik kon maken van een misverstand in de Bossche verdediging, maar ondanks de verkregen ruimte wist hij niet te scoren maar schoot over. Na 18 minuten kwam Veendam vrij onverwacht op voorsprong. Jelle de Bock bleef na een overtreding op Moreno Rutten staan in afwachting van een fluitsignaal van scheidsrechter Gerritsen. Dat signaal kwam echter niet en toen de opstomende Sidney Schmeltz aan de rechterkant door de verdediging glipte werd de aanvaller van Veendam door zijn snelheid en de plotselinge stop van De Bock als het ware gelanceerd en in die buiteling werd door de scheidsrechter een strafschop gezien. Lars Hutten maakte geen fout en het was 0-1. Binnen vijf minuten zette FC Den Bosch de zaken weer recht toen Benjamin van den Broek Tom van Weert bediende en zijn voorzet door Ralf Seuntjens voor de verkeerd inkomende Boy Deul met veel scherpte werd binnen geschoten. Na 20 minuten dan de blessure van Jelle de Bock. Tim Hofstede werd centrale verdediger en Bart van Brakel maakte zijn rentree. Dat deed hij uitstekend toen hij na een hoekschop van Randy Wolters zijn optreden vlak voor rust bekroonde met een schitterend afstandsschot van zo'n 30 meter dat hij met links onhoudbaar achter doelman Timmermans schoot. Een juweeltje van de middenvelder, die daarmee liet zien geprikkeld te zijn door zijn verplichte rust op de reservebank.

De voorsprong werkte inspirerend voor FC Den Bosch want na rust kwam de scoringsmachine verder op gang.Veendam was daar overigens zelf debet aan, door in de tweede helft af en toe op het randje te spelen en met soms stevige overtredingen het spel naar zich te willen toetrekken. Het enige juiste antwoord van FC Den Bosch kwam door nog beter te gaan combineren en de druk op het Veendamse doel op te voeren. Vooral de duels tussen Lars Hutten en Jeffrey Buitenhuis waren stevig maar de Bossche centrale verdediger liet zich niet intimideren en bleef in de duels steeds fier overeind. Ralf Seuntjens, zwervend en zwoegend over het hele veld, had na 64 minuten de voorsprong kunnen vergroten. Na een uitstekende combinatie met Jeffrey Vlug en Tom van Weert miste hij de bal maar net in kansrijke positie. Twee minuten later was het opnieuw de opkomende Bart van Brakel die er wel voor zorgde, dat FC Den Bosch meer uitzicht kreeg op de drie wedstrijdpunten .Nadat hij zijn tegenstander te slim afwas schoot wij de bal onhoudbaar door de benen van de doelman van SC Veendam, Theo Timmermans en solliciteerde hij daarmee opnieuw nadrukkelijk naar een vaste basisplaats in de selectie van Jan Poortvliet.Tien minuten voor tijd vergrootte uitblinker Ralf Seuntjens na weer een prima assist van Tom van Weert de voorsprong en werd het 4-1. Invaller Emre Bilgin had de score nog verder kunnen uitbouwen als hij kort voor tijd niet door goed ingrijpen van doelman Theo Timmermans was gestuit. Daarmee was de strijd definitief gestreden en moest SC Veendam FC Den Bosch voorbij laten gaan in de stand op de ranglijst.De ongeslagen status is nog steeds in takt en kan aanstaande vrijdag in Sittard tegen Fortuna verder worden verstevigd.

FC den Bosch - sc Veendam 4-1 (2-1)Voor alle foto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Jelle de Bock (22'Bart van Brakel), Daan van Dinter; Jeffrey Vlug (68' Anthony Biekman), Tim Hofstede, Benjamin van den Broek, Randy Wolters (85' Emre Bilgin); Ralf Seuntjens, Tom van Weert.