vrijdag 15 maart 2013

FC Den Bosch boekt gelijkspel in Sittard

Lees het verslag van www.fcdenbosch.nl

Voor de derde keer dit seizoen heeft FC Den Bosch een gelijkspel behaald. Tegen Fortuna Sittard werd een verdiend punt behaald in een wedstrijd die alle kanten kon opgaan. Het door blessures geplaagde FC Den Bosch blijft door dit gelijke spel tegen een concurrent volop in de running voor een plek in de Jupiler Play-Offs. In de tweede helft viel bij FC Den Bosch Bassou Boulghalgh verdienstelijk in; opnieuw een talent uit de eigen jeugdopleiding.


FC Den Bosch kon ten opzichte van de vorige wedstrijd door blessures geen beroep doen op Jelle de Bock en Ralf Seuntjens, die mogelijk beiden langdurig zijn uitgeschakeld. Een fikse aderlating gezien de vorm waarin beide spelers de laatste weken verkeerden. Voor hen verschenen in de basis Bart van Brakel en de ook van een blessure teruggekeerde Maarten Boddaert. Op het zware veld was FC Den Bosch het eerste gevaarlijk met een schot van Jeffrey Vlug dat maar net naast het doel ging. Aan de andere kant zorgde een vrije trap van Rajcomar voor het eerste gevaar, maar onze betrouwbare doelman Begois keek de bal naast. Rond de 25e minuut zorgde FC Den Bosch voor nieuwe gevaarlijke druk naar voren waarbij Fortuna de bal bijna in eigen doel werkte. Een actie van Bart van Brakel vlak daarna leverde een schot via de vingertoppen van de keeper op de lat op. Bij Fortuna stond de ijverige Nepomuceno voor het eerst in de basis en die wilde zijn oud-ploeggenoten wel wat laten zien. Hij passeerde Rutten binnendoor en leek een gevaarlijke inzet te kunnen gaan afleveren, maar gelukkig kon Hofstede het schot nog kraken ten koste van een corner. Het spel ging in die eerste helft flink op en neer, maar gescoord werd er niet.


Na rust speelde Fortuna naar haar eigen fanatieke aanhang en zette meteen druk op het Bossche doel. Een voorzet van Khalouta leek in de verre hoek binnen te vallen, maar de attente Kevin Begois tikte de bal over het doel. Fortuna leek met de verre ingooien van Diaz extra corners te hebben, waardoor FC Den Bosch maar moeilijk onder die druk uit kon voetballen. Jeffrey Buitenhuis moest ingrijpen toen Rajcomar iets gevaarlijks in gedachten had en een schot van Diaz ging maar net naast het heiligdom van Begois. Fortuna kreeg langzaam de bovenhand en het vuurtje werd nog eens opgestookt toen een ongelukkige actie van invaller Boldewijn in het eigen strafschopgebied ook zomaar op de stip had kunnen eindigen. Door de invalbeurten van KiliƧ en Boulghalgh kwam FC Den Bosch er daarna voetballend toch weer meer uit en dat leverde een reuzekans op voor Boldewijn die zijn prima inzet van de lijn zag worden gehaald door Turan. Het zit Boldewijn sowieso nog niet mee wat betreft scoren in het eerste elftal, want een goede actie daarna ging via Dreesen naast het doel. Tot slot werd een schot vol op de slof van Tom van Weert door een schitterende reactie van doelman Kaya uit het doel gehaald. In blessuretijd werd Fortuna met name door invaller Cevik nog eens gevaarlijk en kwam FC Den Bosch met de schrik vrij. Al met al een verdienstelijk gelijkspel en kan FC Den Bosch zich gaan richten op de uitwedstrijd tegen Excelsior over twee weken. De gele kaart voor Randy Wolters zorgt wel voor een schorsing, maar duidelijk is dat de organisatie bij FC Den Bosch er weer staat, en dat de jeugd (Kilic, Boldewijn, Boulghalgh) uit het goede hout is gesneden.

Fortuna Sittard - FC Den Bosch 0-0. Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Tim Hofstede, Daan van Dinter; Jeffrey Vlug, Maarten Boddaert (68' Hasan KiliƧ), Bart van Brakel (60' Enzio Boldewijn), Randy Wolters(77' Bassou Boulghalgh); Benjamin van den Broek, Tom van Weert.

 ©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten