vrijdag 9 november 2012

Koploper MVV stuit de succesreeks van FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft in Maastricht tegen MVV een forse nederlaag geleden. Met maar liefst 4-0 verloren de mannen van Jan Poortvliet. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, speelde FC Den Bosch helemaal niet zo slecht. Alleen wist het op de kansrijke momenten de bal niet in het doel te krijgen. De Bossche reeks van vijf overwinningen op rij (inclusief de bekerwedstrijd tegen FC Twente) werd daarmee op harde wijze gestuit. Volgende week zal de rug weer moeten worden gerecht om de kansen in de periode niet te vergooien.

Met de vertrouwde 4-4-2 formatie en dezelfde spelers als de voorgaande wedstrijden, begon FC Den Bosch aan deze wedstrijd tegen koploper MVV. Zoals verwacht kwam MVV fel uit de startblokken en wilde het de nederlaag tegen Sparta van afgelopen maandag snel rechtzetten. Al na twee minuten was Schreurs dichtbij een doelpunt. Niet veel later was Veldmate ook gevaarlijk voor het doel na een foutje van Moreno Rutten, maar gelukkig kon Kevin Begois die situatie nog redden. Rutten maakte daarna zijn fout goed door in een volgende situatie de bal van de doelliijn te trappen. Na een kwartier kwam FC Den Bosch onder de druk uit en speelde in die fase ook de kansen bij elkaar. Een lob van Tom van Weert na een pass van Bart van Brakel belandde echter op het dak van het doel. Vrije trappen van Van Brakel en Wolters werden door de uitblinkende doelman Castro gered. Een prima aktie van Van Weert vanaf de linkerkant verdiende een beter lot dan de onderkant van de lat. Een schot van Jeffrey Vlug vond ook geen genade bij Castro en Ralf Seuntjens maakte de verkeerde keus door Vlug aan te spelen in plaats voor eigen kans te gaan. De levendige wedstrijd was in evenwicht tot vlak voor rust Vlug zich eenvoudig liet uitspelen door Labylle die schuin voor de goal de bal door de benen van Begois met enig fortuin wist binnen te schieten: 1-0. Het antwoord van FC Den Bosch volgde meteen met een poeier van Benjamin van den Broek vol op de lat. Een goed spelend FC Den Bosch ging daardoor met een achterstand naar de thee.

Na rust aanvankelijk een zelfde spelbeeld waarin FC Den Bosch nadrukkelijk op zoek was naar een doelpunt. Een goede aktie van het spitsenkoppel Seuntjens/Van Weert bracht Van den Broek schuin vrij voor het doel maar andermaal kwam Castro als winnaar uit het duel. Even later kreeg Van den Broek een 100% kans maar vlak voor het doel wist hij nog tegen Castro aan te koppen. Daarmee bleef de al lang verdiende gelijkmaker (of nog meer) uit. En dan wordt de wedstrijd aan de andere kant in een paar minuten tijd wel beslist. De koelbloedigheid die het technisch betere FC Den Bosch vanavond miste, was wel bij MVV aanwezig. In een mum van tijd beslisten Veldmate en Esajas de wedstrijd: 3-0. Daarna bleef FC Den Bosch de kansen missen die het via de invallers Boldewijn en Zaimi nog kreeg. Tussendoor liet Schreurs nog eens zien hoe het wel moest toen hij de 4-0 aantekende. Daarmee kwam voor FC Den Bosch een hardhandig einde aan de uitstekende serie van de afgelopen weken. Tegen Almere City FC moet het volgende week in het eigen Brainwash De Vliert stadion de draad maar weer oppakken.

MVV - FC Den Bosch 4-0 (1-0). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opsteling FC Den Bosch: Kevin Begois, Moreno Rutten (66' Enzio Boldewijn), Tim Hofstede (89' Justin Tahapary), Jelle de Bock, Joey Brock, Jeffrey Vlug (76' Ilias Zaimi), Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Randy Wolters, Ralf Seuntjens, Tom van Weert.