vrijdag 16 november 2012

FC Den Bosch "verspeelt periodetitel" tegen Almere City

Lees het artikel van omroepbrabant.nl

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft de kansen op de tweede periodetitel verspeeld. Dat zei trainer Jan Poortvliet vrijdagavond na de 2-0 thuisnederlaag tegen hekkensluiter Almere City. Twee weken geleden stond FC Den Bosch nog bovenaan in de strijd om de periodetitel, maar door deze nederlaag en het verlies tegen MVV van vorige week zakt de club ver weg.

FC Den Bosch speelde zeker geen slechte wedstrijd. De ploeg van Jan Poortvliet speelde fel op de bal en dwong ook kansen af. Vooral vleugelaanvaller Randy Wolters was gevaarlijk met enkele acties, maar de inzetten van Ralf Seuntjens en Tom van Weert waren te zacht om Almere-doelman Dennis Gentenaar te verontrusten.

Twee ellebogen
De eerste grote kans van de wedstrijd kwam in de twintigste minuut op naam van de gasten. Mitchell Kappenberg dwong FC Den Bosch-keeper Kevin Begois tot een fraaie redding. En ook op een vrije trap van Hicham Faik reageerde Begois alert.

De 0-1 ontstond op knullige wijze. Een voorzet van rechts van Rihairo Meulens viel pardoes achter Begois. "Op het moment dat de voorzet kwam kreeg ik twee ellebogen recht in mijn gezicht", vertelt verdediger Jelle de Bock aan Omroep Brabant. "Ik sprong in de lucht en blijkbaar raakte ik de bal, maar dat wist ik niet. Ik draai me om en hij ligt erin."
Randy Wolters (re) met als directe tegenstander oud-FC Utrecht-teamgenoot Stefano Lilipaly (li)

Terecht uitgefloten
In de tweede helft drukte Den Bosch Almere 25 minuten lang terug op de eigen helft. Er waren goede kansen voor Seuntjens (schot uit de draai rakelings over), Vlug (van dichtbij over) en Wolters (gestuit na een fraaie actie), maar het was Almere dat scoorde. Na een paar fraaie combinaties op het middenveld kreeg invaller Rashid Browne de bal. En hij wist Begois voor de tweede maal te passeren: 0-2. "We werkten onszelf in de nesten door de kansen zelf niet af te maken", besefte aanvaller Randy Wolters.

Een deel van het publiek verliet voortijdig de wedstrijd en trakteerde de spelers op een fluitconcert. "Ik schrok daarvan", vertelde Jelle de Bock na afloop. "En van het feit dat ze scandeerden dat we moesten voetballen. Daar was geen reden toe." Of het Bossche publiek een beetje verwend is geraakt na de afgelopen goede seizoenen wil de Belg niet zeggen. "Misschien een beetje. Maar van FC Den Bosch mag je ook wel wat verwachten. Het moet beter, daar hebben ze gelijk in."

'Snap frustratie van fans'
Ook Wolters kan de fans wel begrijpen. "Als je deze wedstrijd op papier bekijkt, moet je gewoon winnen. Dat ben je het thuispubliek verplicht. Ik snap de frustratie van de fans. Zij weten dat wij het kunnen, maar vandaag kwam het er niet uit. Dan hebben zij recht van spreken."

FC Den Bosch - Almere City FC 0-2 (0-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois, Moreno Rutten, Tim Hofstede, Jelle de Bock, Joey Brock, Jeffrey Vlug (82' Anthony van den Hurk ), Benjamin van den Broek, Bart van Brakel, Randy Wolters, Ralf Seuntjens (69' Enzio Boldewijn), Tom van Weert.