vrijdag 30 november 2012

FC Den Bosch wint in Veendam, Randy Wolters scoort

Lees het verslag van fcdenbosch.nl

In een tot nu toe erg wisselvallig seizoen, wist FC Den Bosch nu weer wel de volle winst (0-3) binnen te halen. In Veendam werden de drie punten behaald door doelpunten in de tweede helft van Vlug, Wolters en Seuntjens. Na een matige eerste helft wist FC Den Bosch in de tweede helft wel de kansen te benutten die het in de voorgaande wedstrijden liet liggen. Met enig fortuin en goed keeperswerk wist doelman Appels zijn doel schoon te houden en konden de Bosschenaren de drie punten meenemen naar het verre Den Bosch.

FC Den Bosch startte ditmaal met Jeffrey Buitenhuis en Bruno Appels in de basis voor de geschorste Tim Hofstede en de geblesseerde Kevin Begois. De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af met maar heel af en toe enkele mogelijkheden voor de doelen. Aan Veendam-zijde stond ook een invaller doelman tussen de palen die zijn debuut in de basis mocht maken. De Canadese doelman Santiago hoefde in die eerste helft vooral wat voorzetten uit de lucht te plukken. Toen Tom van Weert dan eens dreigend voor de goal kwam werd de situatie ook nog voor buitenspel terug gefloten. Verder leverde een schot van Joey Brock nog enig gevaar op maar zijn inzet ging via een Veendam-verdediger net naast de goal. Aan de andere kant maakte Bruno Appels ook een betrouwbare indruk en greep adequaat in bij de weinige gevaarlijke situaties voor zijn goal. Zijn grootste redding verrichtte hij vlak voor rust toen hij een van richting veranderd schot met een uiterste krachtsinspanning nog uit zijn doel kon halen. Het spelniveau van FC Den Bosch in die eerste helft was niet al te best met te weinig aansluiting naar voren en een laag baltempo.

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld waarin Tom van Weert te weinig steun voorin kreeg. Tien minuten na rust mocht Ralf Seuntjens na zijn blessure weer invallen, waarna het spel van FC Den Bosch beter werd en meer druk naar voren kon worden gezet. Al snel na deze wissel kon Jeffrey Vlug de 0-1 aantekenen. In eerste instantie schoot Vlug nog op de binnenkant van de paal, trof het schot van Van Weert in tweede instantie ook geen doel, waarna in derde instantie Vlug alsnog kon binnenwerken. Daarna zette Veendam extra aan en leek met Deul snel de gelijkmaker te scoren. Na een voorzet van Loohuis stond hij volkomen vrij voor het Bossche doel, maar werkte de bal tot opluchting van FC Den Bosch over het doel. Het verdedigen verliep in die fase niet geheel vlekkeloos maar Bruno Appels stond een prima partij te keepen. In de omschakeling kreeg FC Den Bosch meer ruimte echter nieuwe inzetten van Van den Broek en Van Weert troffen geen doel. Tien minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. De uitstekend ingevallen Seuntjens legde de bal af op Randy Wolters die de bal vol op de pantoffel in de bovenhoek joeg: 0-2. Daarna had FC Den Bosch nog het geluk dat een schot van Overtoom op de binnenkant paal afketste en dat een situatie met spits Opoku niet tot een strafschop leidde. In de 90e minuut beloonde Seuntjens zichzelf door de 0-3 te scoren na een uitstekende pass van Van Weert.

sc Veendam - FC Den Bosch 0-3 (0-0). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels, Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Jelle de Bock('91 Daan van Dinter), Joey Brock, Bart van Brakel, Jeffrey Vlug, Benjamin van den Broek, Enzio Boldewijn('56 Ralf Seuntjens), Tom van Weert, Randy Wolters('84 Ilias Zaimi ).