vrijdag 23 november 2012

FC Den Bosch verliest thuis ook van Telstar

Lees het verslag van fcdenbosch.nl

Nadat FC Den Bosch vorige week thuis tegen Almere City had verloren, was ditmaal Telstar een te hoge horde voor de Bosschenaren in de eigen Vliert: 0-1. En net als vorige week kwam het doelpunt wel heel ongelukkig tot stand. Een misverstand tussen Hofstede en doelman Begois wie nu moest ingrijpen leidde tot de winnende treffer van Telstar. Overigens had de treffer door de pedante Belgische scheidsrechter Brinckman ook best afgekeurd mogen worden omdat Hofstede een forse duw in de rug kreeg van Kulhan waarna de mee opgekomen Promes de bal hoog in het doel kon knallen. Daarmee werd FC Den Bosch met een groot probleem opgezadeld omdat het van een achterstand zou moeten terugkomen, en dit seizoen is gebleken dat, met uitzondering tegen FC Twente - toen de Bosschenaren de underdog waren - dat een lastige opgave is. 

In de basis bij FC Den Bosch verving Enzio Boldewijn de geblesseerde Ralf Seuntjens, waardoor het aantal geblesseerden op het opstellingsformulier opliep tot liefst acht selectiespelers. Al vroeg in de wedstrijd moest Moreno Rutten de bal van de doellijn halen nadat de uitstekend spelende Isoufi de bal had ingekopt na een corner vanaf links. Met frisse combinaties met veel wisselingen in de posities kwam Telstar daarna nog een aantal keer gevaarlijk door, waarbij Isoufi nog een keer net langs de paal schoot. Aan de andere kant kon Jeffrey Vlug een keer goed uithalen na een aktie van Randy Wolters maar doelman Varkevisser verwerkte de bal tot corner. Ook Benjamin van den Broek kreeg een mogelijkheid op rand strafschopgebied maar zijn inzet met binnenkant voet ging over de goal. In die fase leek FC Den Bosch de openingstreffer te gaan maken maar het beetje geluk in dit soort wedstrijden ontbreekt dan ook nog eens. Een schot van Tom van Weert ging rakelings over de kruising en een kopbal van Van den Broek eindigde op de lat waarna de rebound door Van Weert te gehaast naast het doel verdween. En dan valt die goal vervolgens aan de andere kant door Promes: 0-1. Vlak na die treffer kreeg FC Den Bosch drie kansen achter elkaar in drie seconden, maar achtereenvolgens Vlug, Van Weert en Wolters met een kopbal tegen de fortuinlijke Varkevisser werden niet tot de gelijkmaker gepromoveerd. In de 45e minuut zorgden de trouwe Bossche supporters nog voor een mooi respectvol moment, in het kader van het 45-jarig bestaan van FC Den Bosch werd een "klap-actie" gehouden als herdenking aan alle FC Den Bosch getrouwen die ons in die 45 jaar ontvallen zijn.   


Na de pauze kwam de zieke Bossche doelman Kevin Begois niet meer terug en werd vervangen door Bruno Appels. Alle goede bedoelingen waarmee FC Den Bosch uit de kleedkamer was gekomen, kregen een nieuwe knauw toen Hofstede uitgleed en met een sliding nog wilde corrigeren tegen tegenstander Cijntje. Deze kon echter toch doorgaan en speelde de bal naast het doel. Toch meende scheidsrechter Brinckman te moeten ingrijpen en stuurde Hofstede van het veld. Daarmee werd de opdracht voor FC Den Bosch - met knokker Van den Broek en Rutten als de uitblinkers - nog moeilijker. Toch probeerde de ploeg met tien man druk naar voren te zetten met gevaar voor de ontstane ruimte in de eigen verdediging. Een schot van Isoufi kon door Bruno Appels nog net tot corner worden getikt en een schot van Lettinga verdween naast het Bossche doel. Een aktie van Boldewijn aan de andere zijde verdween voor langs het doel van Varkevisser, waar Vlug net een stapje te laat was. Bij een voorzet van Wolters stond zelfs niemand voor de goal om de bal binnen te werken. Uit een voorzet van Vlug kopte Van Weert nog eens in de handen van Varkevisser. Aan de inzet lag het allemaal niet bij FC Den Bosch, maar de tijd tikte door en werden de acties steeds gehaaster en minder nauwkeurig. Een mooie combinatie tussen invaller Ilias Zaimi en Bart van Brakel werd door Tom van Weert nog eens voorlangs gekopt en een wanhoopschot uit de tweede lijn van de Bossche spits leverde ook geen gevaar meer op, waardoor Telstar de drie punten mee naar Velsen kon nemen. Voor FC Den Bosch wacht een nieuwe week om opnieuw de neuzen dezelfde kant uit te krijgen en in het verre Veendam een ommekeer van deze negatieve periode te bewerkstelligen.

FC Den Bosch - Telstar 0-1 (0-1).Voor alle foto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois ('46 Bruno Appels), Moreno Rutten, Tim Hofstede, Jelle de Bock, Joey Brock, Jeffrey Vlug, Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Randy Wolters, Enzio Boldewijn ('75 Ilias), Tom van Weert.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten