zondag 4 november 2012

FC Den Bosch blijft winnen en verslaat ook Fortuna Sittard

FC Den Bosch heeft zondagmiddag opnieuw goede zaken gedaan. In eigen huis werd het verrassend goed presterende Fortuna Sittard met 1-0 verslagen. Tom van Weert was in de 47e minuut de matchwinner.
Op een door overvloedige regenval zwaar te bespelen veld was FC Den Bosch vanaf de eerste minuut de beste ploeg. Soepel combinerend, gesteund door de bekerwinst op FC Twente, zette de ploeg van trainer/coach Jan Poortvliet Fortuna Sittard meteen onder druk zonder direct tot grote kansen te komen. Het eerste gevaar kwam daarbij overigens van Joey Brock, die een bal op de borst opving en terug liet stuiten richting zijn eigen doelman, die echter zo dichtbij stond dat de bal er bijna nog in ging. Kevin Begois redde de situatie echter en voorkwam dat FC Den Bosch daarmee ongewild op achterstand kwam. De kansen die FC Den Bosch kreeg waren er wel, maar in de eindfase ging het net even mis, of stond een tegenstander in de weg. Vooral Randy Wolters had daarbij het meeste pech met goed geplaatste afstandsschoten. Een geweldige voorzet van Joey Brock bracht achtereenvolgens Tom van Weert, Randy Wolters en Ralf Seuntjens voor de Fortuna Sittard-doelman Ferhat Kaya, maar ook nu wilde de bal er maar niet in. Omdat Fortuna Sittard in de eerste helft nauwelijks kansen wist te creƫren bleef het scorebord zodoende tot aan de rust op 0-0 steken.

Meteen na rust was het raak. Eeen vrije trap wegens het onderuit halen van Tom van Weert werd door Randy Wolters uitstekend voorgezet en doorgekopt via Jeffrey Vlug en Jelle de Bock naar Tom van Weert. De topscorer van FC Den Bosch liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en knikte in de bovenhoek raak: 1-0.

Fortuna Sittard, dat steeds erg verdedigend had gespeeld, ging massaal naar voren en probeerde met opportunistisch voetbal de gelijkmaker te forceren. De Bossche defensie onder leiding van Jelle de Bock gaf echter geen krimp en bleef fier overeind, zelfs toen door Fortuna met vier aanvallers werd gespeeld. Abdelazziz Khalouta kopte na eeen uur spelen nog rakeling over, maar meer leverde het voorlopig niet op. Een goede steekpass van Jeffrey Vlug op Benjamin van den Broek kwam net niet aan en een keihard schot van hem net naast zijn eigen doel was bijna funest toen in een druk strafschopgebied veel spelers van Fortuna de druk opvoerden. In de slotfase was het opnieuw Jeffrey Vlug die de 2-0 op zijn schoen had, maar ook nu schoot de actieve middenvelder net naast.

Zo bleef het 1-0 voor FC Den Bosch en staan de Bosschenaren knap aan kop in de tweede periode. Volgende week een nieuwe kraker, dan tegen de nummer een van de Jupiler League MVV, in stadion De Geusselt.

FC Den Bosch - Fortuna Sittard 1-0 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois, Moreno Rutten, Tim Hofstede, Jelle de Bock, Joey Brock, Jeffrey Vlug, Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Randy Wolters (76' Enzio Boldewijn), Ralf Seuntjens, Tom van Weert (89' Illias Zaimi).