vrijdag 29 juli 2011

FC Emmen wint laatste oefenduel met 3-1 van SC Veendam

Lees het verslag van fcemmen.nl
FC Emmen heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie succesvol afgesloten. Op sportpark De Goorns in Gieten werd SC Veendam met 3-1 verslagen. SC Veendam en FC Emmen maakten er een levendig potje voetbal van, dat wat intensiteit een competitieduel al aardig benaderde. Dat laatste moet natuurlijk ook omdat komende vrijdag de Jupiler League van start gaat.
IMG_3108
IMG_3302

FC Emmen, zonder Kevin Görtz, Michel Poldervaart en Johnny de Vries, had het in de eerste helft niet gemakkelijk tegen de Groningers die met een beetje geluk al in de eerste minuut aan de leiding had kunnen komen. Sander Fischer leed onfortuinlijk balverlies waardoor Pepijn Kluin een vrij schootsveld kreeg, maar voorlangs mikte. Ook daarna had SC Veendam iets meer balbezit en doelman Harm Zeinstra had het vooral druk met hoekschoppen en vrije trappen. Echte opgelegde kansen vloeiden daar niet uit terwijl FC Emmen net als in voorgaande wedstrijden weinig scoringskansen fabriceerde. Wel leidde een vrije trap in de zesde minuut van Randy Wolters tot paniek in de Veendammer achterhoede omdat doelman Leonard Nienhuis de bal losliet, maar het liep voor hem met een sisser af. Negen minuten voor de pauze kreeg SC Veendam een goede mogelijkheid na balverlies van Jeffrey de Visscher, hij acteerde achter spits Ruud ter Heide, waardoor Anco Jansen oog-in-oog met doelman Harm Zeinstra kwam te staan. De Emmer sluitpost verwerkte de inzet echter tot hoekschop.
IMG_3313
Na rust startte FC Emmen met dezelfde basis als voor de pauze. Pas in de zeventigste minuut paste trainer René Hake de eerste en enige wissel toe met Matthieu Bemba voor Bart de Groot. Na een uur spelen was het even schrikken voor FC Emmen toen Zeinstra een schot niet onder controle kreeg, waardoor Pepijn Kluin een uitgelezen mogelijkheid in de schoot kreeg geworpen, doch slechts het zijnet liet bollen. Amper een minuut later was het aan de andere kant wel raak toen Jeffrey de Visscher een foutje van de Veendammer defensie fraai afstrafte: 0-1. Twee minuten later trok SC Veendam de stand gelijk via een prima over rechts opgezette aanval. Angelo Cijntje gaf de beslissende voorzet en Pepijn Kluin was nu wel trefzeker: 1-1. In het laatste kwartier trok FC Emmen de winst naar zich toe. Ruud ter Heide maakte na samenwerking met Elson do Rosario Almeida er 1-2 van en mocht acht minuten later vanaf elfmeter aanleggen. Scheidsrechter Heida zag in een duel tussen Almeida en Jelle Wagenaar een overtreding van laatstgenoemde binnen de zestien en kende een strafschop toe. Het leek een te zware beslissing maar het besluit stond uiteraard vast en Ruud ter Heide knalde de strafschop langs doelman Nienhuis: 1-3. In de laatste minuut voltrok zich het laatste wapenfeit in de wedstrijd met een schot van Anco Jansen op de lat. Wat de zege waard is moet uiteraard in de competitie blijken, maar zeker is dat FC Emmen in Gieten geen slecht figuur sloeg.

SC Veendam-FC Emmen 1-3. Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
Doelpunten: 61. De Visscher 0-1, 63. Kluin 1-1, 75. Ter Heide 1-2, 82. Ter Heide (strafschop) 1-3.
Scheidsrechter: Heida.
Gele kaart: Loohuis (SC Veendam).
Toeschouwers: 700.

Opstelling FC Emmen: Zeinstra; Kunst, De Groot (70. Bemba), Fischer, Koenders, Velda, De Visscher, Mravec, do Rosario Almeida, Ter Heide, Wolters.

Opstelling SC Veendam; Nienhuis; Cijntje, Rozema, Wolven, Loohuis (46. Apau), Wagenaar, Jansen, Piller (65.Cruz Vicente), Menting, Feenstra (75. Lambooij), Kluin (76. Rampavilas).