dinsdag 19 juli 2011

FC Emmen wint Emmense derby

Op dinsdag 19 juli 2011 speelde FC Emmen de 5e oefenwedstrijd bij en tegen stadstgenoot en kersverse Topklasser v.v. WKE. De profs hadden nog niet eerder van de amateurs verloren als was er de afgelopen 2 ontmoetingen geen winnaar. In deze ontmoeting was er de 1-2 winst voor FC Emmen.

In de 7e minuut en de eerste echte aanval van de gastgever WKE was er het foutje achterin bij FC Emmen en de 1-0 voor WKE. In de 13e minuut was het FC Emmenstagespeler Elson do Rosario Almeida die de bal mooi in de verre hoek krulde en de gelijkmaker op het scorebord zette. In de 35e minuut was het Ruud ter Heide die de 1-2 binnenkopte.

IMG_2444
IMG_2455

Na de rust waren er wat schaarse counters en wat stilstaande situaties aan beide zijde emet en duidelijk overwicht aan FC Emmenzijde. De 1-3 was een mooie kopbal van Ruud ter Heide na een goede strakke voorzet van Randy Wolters, echter deze werd afgevlagd naar vermeend buitenspel. Dezelfde Ruud ter Heide kopte op de paal en schoot nog 'n keer voorlangs, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.
A.s. zaterdag wordt er wederom geoefend door FC Emmen, dan zal in Hoogeveen bij voetbalvereniging "De Weide" Jong PSV de tegenstander zijn, aanvang 16.00 uur.

v.v. WKE - FC Emmen 1-2 (1-2). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Doelpunten: 7. Hooiveld 1-0, 13. Rosario Almeida 1-1, 35. Ter Heide 1-2.
Scheidsrechter: Holties.
Toeschouwers: 700.

Opstelling WKE: Bangma; Doek, Holband (46. Zimmerman), Doldersum, Lip, Demeijer, Jongsma (63. Van der Slot), Buurmeijer (75. Koops), Zwikker, Hooiveld (63. Bruinsma), Oosting (60. Buurke).

Opstelling FC Emmen: Kuperus; Kunst, Górtz, Fischer (71. Otigba), Rustenberg (77. Koenders), Bemba (62. Hronec), De Vries (77.Shayesteh), Poldervaart (71. Seymonsson), Almeida, Ter Heide (77. Valpoort), Wolters (62. Huntink).