maandag 27 september 2010

Jong FC Utrecht wint ook van Jong NAC Breda

Op maandag 27 september 2010 speelde jong FC Utrecht op het sportcomplex van TVC Breda tegen Jong NAC. De Jonge Domstedelingen wonnen de wedstrijd met 0-1 en zijn na 5 wedstrijden nog zonder puntverlies. Man of the Match aan Utrechtse zijde keeper Erik Cummins.

IMG_8505
Lees het verslag van fc-utrecht.nl
Door de 0-1 zege bij NAC Breda blijft Jong FC Utrecht zonder puntverlies koploper in de Eerste Divisie voor Beloftenteams. Matchwinner was Leon de Kogel, die raak schoot vanaf de penaltystip.
Het werd maandag vooral een spannende wedstrijd. Combineren op het spekgladde veld was zo goed als onmogelijk. In de zevende minuut ging een vrije trap van Leon de Kogel net naast. In de 21e minuut kwam Elson Rosario Almeida in een goede schietpositie, maar zijn schot miste voldoende kracht. Jong NAC Breda liet zien dat het een aanval wilde inzetten op de koppositie van FC Utrecht. Via snel uitgevoerde counters werd Erik Cummins danig op de proef gesteld. Hij gaf echter geen krimp.
Na een half uur spelen kreeg FC Utrecht een penalty toegewezen na een overtreding op Zakaria Amrani. Jimmy van Fessum was kansloos op de inzet van Leon de Kogel: 0-1.

IMG_8512 IMG_8514 IMG_8514
Na rust drong NAC Breda steeds meer aan en kreeg de thuisclub verschillende kansen. Maar doelman Cummins leek maandag onpasseerbaar. Aan de andere kant deed FC Utrecht te weinig met de ruimte die NAC moest weggeven. Er werd niet geprofiteerd van de ruimte die er met name op de vleugels lag.
NAC Breda gooide alles op de aanval maar kwam slechts tot enkele echte kansen. Bij uitvallen kopte Leon de Kogel nog een keer over en liet de aanvaller NAC-doelman Van Fessum bijna weer kansloos met een fraaie schuiver uit de draai. Terechte vreugde in het Utrechtse kamp na het laatste fluitsignaal. De voorsprong op Jong NAC Breda bedraagt nu vijf punten.

Jong NAC - Jong FC Utrecht 0-1 (0-1). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.
Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Mark van der Maarel (80' Gevero Markiet), Sander Keller, Ismo Vorstermans, Bart van Wieringen, Elson Rosario Almeida (62' Evert Brouwers), Kevin Huijsman, Zakaria Amrani (73' Kai Heerings), Tommy Oar, Adam Sarota,  Leon de Kogel,