maandag 20 september 2010

Keeper Fons Mulder misterieus knockout tijdens oefenwedstrijd

Op maandagmiddag 20 september 2010 speelde Jong FC Utrecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam op sportpark Nieuw Terbregge. Nadat de scheidsrechter had gefloten voor de rust lag ineens FC Utrecht keeper Fons Mulder net buiten het strafschopgebied op de grond. De toegesnelde hulp troffen de Utrechter een korte tijd bewusteloos aan. Gelukkig kwam hij snel bij en had hij hoofdpijn en was misselijk. Na onderzoek bleek het gelukkig allemaal wel mee te vallen. Na afloop van de wedstrijd had hij dan ook alweer wat praatjes.

IMG_8361IMG_8311a IMG_8371

Dan de wedstrijd zelf. Beide partijen begonnen wat aftastend en moesten een beetje wennen aan de wind die dwars over het veld waaide. De Rotterdammers hadden wat kleine mogelijkheden die verdedigend goed werden opgepakt. Ook de Jonge Domstedelingen hadden wat kleine kansjes. Zowel Kevin Huijsman als Anouar Kali hadden een schot op goal die net wat te weinig kracht en snelheid hadden en schoot Attila Yildirim tegen de keeper met een 1 op1 actie. Na een half uur kwamen beide partijen op dreef. In de 33e minuut schoot Jong Sparta een vrije trap van net buiten de 16m mooi in de kruising, 1-0. Een minuut later is Randy Wolters op snelheid zijn man te snel af en geeft strak voor en kan Attila Yildirim de gelijkmaker binnentikken, 1-1. In de 38e en 40e minuut hadden de gastgevers 2 afstandschoten van ruim 20m die iets te makkelijk binnen vielen, 2-1 en 3-1. Keeper Fons Mulder meldde dat hij bij deze schoten al last had van duizeligheid die hem 5 minuten later knockout deed gaan.

IMG_8398 IMG_8399 IMG_8444

Jong FC Utrecht kwam goed uit de kleedkamer en probeerde wat meer aanvallend te spelen. Dit had in de 67e minuut sucses toen weer Randy Wolters zijn man passeerde en de bal voor de goal naar Attila Yildirim speelde. Deze werd echter voordat de bal bij hem was onderuitgehaald in de 16m hetgeen een penalty opleverde. De spits nam deze zelf en maakte daarmee de aansluitingstreffer, 3-2. De wind bleef de spelers en het spel parten spelen en de Rotterdamse gasten hadden daarmee de meeste ervaring. In de 81e minuut kopte Jong Sparta uit een voorzet de 4-2 binnen. Vervolgens probeerde trainer Robbie Alflen met de laatste minuten 1 op 1 nog wat te forceren. Hierbij kregen Evert Brouwers en Anouar Kali beiden een goede kans. Helaas schoot Brouwers van 7m over en ging het schot van Kali van binnen een drukke 16m rakelings naast de verre hoek.
Morgen wederom een wedstrijd maar dan voor de Alternatieve Beloften Competitie bij en tegen Jong Elinkwijk.

Jong Sparta Rotterdam - Jong FC Utrecht 4-2 (3-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Fons Mulder (46' Erik Cummins), Justin Ruyter (74' GĂ©vero Markiet), Bart Vriends, Kai Heerings (81' Leon de Kogel), Bart van Wieringen (74' Elson Rosario Almeida), Tony Schreurs, Anouar Kali, Evert Brouwers, Kevin Huijsman (46' Zakaria Amrani), Attila Yildirim.