dinsdag 21 september 2010

Jong FC Utrecht wint 1e wedstrijd van de AB-competitie

Op dinsdag 21 september 2010 speelde Jong FC Utrecht in de eerste wedstrijd voor de Alternatieve Beloften Competitie bij en tegen Jong Elinkwijk. De Jonge Domstedelingen wonnen de wedstrijd met 0-2.

IMG_8465a

Bij Jong FC Utrecht deden niet alleen 5 A-junioren mee in de basis maar ook 1e elftal-speler Sander Keller speelde 45 minuten mee in het kader van zijn herstel na zijn hamstringblessure. Jong FC Utrecht nam van begin af aan het heft in handen en wist dan ook al in de 10e minuut de score te openen. Een lange bal van de linksback Yannick Cortie bereikte spits Enzio Boldewin die net voor de 16m een goede aanname had en daarna direct op goal schoot, 0-1. De volgende grote kans was in de 18e minuut van Kevin Huijsman die net binnen de 16m op de paal schoot. De rebound werd vervolgens op de lat geschoten. De aanvallen van Jong Elinkwijk werden door de Utrechtse verdediging goed voor de 16m afgestopt en alleen bij corners en vrije trappen kwamen zij dichterbij. In de 25e minuut was zo'n moment dat er uit een Elinkwijkse corner van dichtbij op goal gekopt werd en had Utrecht keeper Erik Cummins een goede redding. Direct na deze afweer was er een aanval van Jong FC Utrecht waarbij een actie van Zakaria Amrani op de achterlijn net binnen de Elinkwijkse 16m zijn standbeen werd weggetikt. Echter de arbiter van dienst vond het geen overtreding en dus geen penalty. Tot de rust werd er niet meer gescoord en werd er met de stand van 0-1 de kleedkamer opgezocht.

IMG_8472 IMG_8476 IMG_8487

De 2e helft bleef Jong FC Utrecht de controle over de wedstrijd houden en leek het wel of zij een klein beetje gas terug namen. Met wat kleine mogelijkheden aan beide zijden was er in de 70e minuut een strakke Utrechtse corner waarbij Mike v/d Hoorn goed binnenkopte en de 0-2 op het scorebord zette. Jong FC Utrrecht kwam voor het einde van de wedstrijd nog even iets langer dan 5 minuten met 10 man te spelen na een incident met Zakaria Amrani. Deze kreeg een tik tegen de enkel welke niet tot overtreding werd aangemerkt door de scheids. Het commentaar van de Utrecht middenvelder werd niet opprijsgesteld door de leidsman die dan ook voor het enige geel van de wedstrijd toonde met de daarbijhorende 5 minuten tijdstraf. Een verandering in de score kwam er niet en daarmee was er de winst voor Jong FC Utrecht in de Alternatieve Beloften Competitie. De volgende ABC-wedstrijd is op 14 oktober 2010 er moet dan op bezoek gegaan worden bij Jong IJsselmeervogels.

Jong Elinkwijk - Jong FC Utrecht 0-2 (0-1). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins (45' Joey Swanink), Gevero Markiet, Mike v/d Hoorn, Sander Keller (46' Bart Vriends), Yannick Cortie, Elson do Rosario Almeida, Zakaria Amrani, Kevin Huijsman (75' Anouar Kali), Maikel Lange (75' Randy Wolters), Ian Refos, Enzio Boldewin.