maandag 26 april 2010

Jong FC Utrecht krijgt te weinig tegen Jong RKC

Op maandag 26 april 2010 speelde Jong FC Utrecht op het eigen trainingscomplex "Zoudenbalch" tegen Jong RKC Waalwijk. De jonge Domstedelingen miste een hand vol kansen en kwamen zelfs 0-1 achter. In de 2e helft kwam de gelijkmaker op het scorebord. Over de gehele wedstrijd verdienden de gastgevers eigenlijk meer. Echter de Waalwijkse goalie lag daarvoor een paar keer in de weg en bleef de stand 1-1.

Het was een levendige wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch met heel veel kansen voor beide ploegen. De eerste was voor de bezoekers. Spits Kevin Vink kopte de bal rakelings naast. Na twintig minuten werd Jong FC Utrecht voor het eerst gevaarlijk via Ken van Mierlo. Het was de opening van een kansenbal. Eerst was Eddy Vorm, broer van FC Utrecht-keeper Michel Vorm, die vol de paal raakte. Nog geen minuut later ging aan de andere kant een inzet van Frank van der Zwan maar net naast.

Img_8994Img_9030  Img_9108

In de 33e minuut kwamen de bezoekers toch nog verrassend op een voorsprong. Een vrije trap werd prima bij de tweede paal ingebracht en verlengd naar Jamie Kankam die raak kopte: 0-1. De thuisclub ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Riante mogelijkheden waren er nog voor rust voor Van Mierlo, Van der Zwan en Dave Bulthuis. De gelijkmaker bleef vooralsnog uit.
De eerste actie na rust was van Evert Brouwers, terug na lang blessureleed, die de bal echter voorlangs schoot. In de 52e minuut viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Op aangeven van Van Mierlo schoof Barry Maquire de 1-1 achter RKC-keeper Wevers. Beide ploegen speelden om te winnen en nog vele kansen volgden aan beide kanten, maar een winnaar kwam er niet meer.

Img_9262 Img_9234 Img_9336b

Volgende week maandag staat de laatste competitie wedstrijd, uit tegen kampioen Jong Heracles Almelo, op het programma. Op maandag 10 mei, aanvang 20.00 uur, speelt Jong FC Utrecht in Waalwijk de bekerfinale tegen Jong De Graafschap.

Jong FC Utrecht - Jong RKC Waalwijk 1-1 (0-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Andrxc3xa9 Krul, Edwin Soenarto, Ismo Vorstermans, Dave Bulthuis, Randy Wolters (79' Jahmill Flu), Erixon Danso, Barry Maquire, Ken van Mierlo, Evert Brouwers (67' Ingmar Maayen), Stefano Lilipaly Frank van der Zwan.