maandag 19 april 2010

2x Heerings op "vier"

Op maandag 19 april 2010 zakte Jong FC Utrecht af naar het zuiden om in het stadion De Geusselt in Maastricht te spelen tegen Jong MVV. De wedstrijd werd een 2-2 gelijkspel. Voor de familie Heerings een gunstige uitslag daar de centrale verdedigers van beiden teams de neven Kai en Gino Heerings waren.

Img_8822 Img_8850

Wedstrijdverslag: fc-utrecht.nl
Jong FC Utrecht wisselde een slechte eerste helft af met een veel betere tweede helft. Op het erg slecht bespeelbare gras in De Geusselt was goed combinatiespel vrijwel onmogelijk. Daarom moest vaker de lange bal gehanteerd worden en kwam het aan op strijdlust. De thuisclub slaagde daar aanvankelijk beter in.
In de 41e minuut raakte een vrije trap van Lance Voorjans vol de binnenkant van de paal. Gelukkig voor FC Utrecht-keeper Andrxc3xa9 Krul sprong de bal weer het veld in. Verder dan een prima vrije trap van Leroy George en een gevaarlijke kopbal van aanvoerder Ismo Vorstermans was Jong FC Utrecht nog niet gekomen. In de extra tijd van de eerste helft kwam MVV op voorsprong via Voorjans.
Domper in de tweede helft was het al vroeg uitvallen van Kai Heerings na een botsing waarbij zijn schouder uit de kom was geraakt. De verdediger speelde door maar moest zich later toch laten vervangen. FC Utrecht ging na rust op jacht naar de gelijkmaker en kreeg ook kansen. Erixon Danso en Frank van der Zwan (op de paal) waren al dichtbij bij de 1-1.
Die viel dan toch in de 55e minuut via Danso op aangeven van Hans Somers. Vijf minuten later verdween een inzet van Kevin Vandenbergh over de lijn. Maar volgens de arbitrage was dat buitenspel. In de 76e minuut ging Vandenbergh tegen de grond en benutte George de toegekende strafschop. Jong FC Utrecht bleef domineren, maar vergat de wedstrijd definitief te beslissen. Zes minuten kwam MVV daardoor toch nog langszij: 2-2.
Volgende week maandag staat de laatste thuiswedstrijd van deze competitie op het programma tegen Jong RKC Waalwijk.

Jong MVV - Jong FC Utrecht 2-2 (1-0) . Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Andrxc3xa9 Krul, Edwin Soenarto, Ismo Vorstermans, Kai Heerings( 80' Stefano Lilipaly), Dave Bulthuis, Leroy George( 84' Ingmar Maayen), Barry Maquire, Hans Somers, Erixon Danso, Frank van der Zwan, Kevin Vandenbergh.