dinsdag 13 april 2010

Jong FC Utrecht wint ook 5e editie van de AB Competitie

Op dinsdag 13 april 2010 was alweer de finale van de 5e editie van de Alternative Beloften Competitie. Jong FC Utrecht stond al 4x eerder in de finale en wonnen deze van Jong Elinkwijk (2x), Jong DOVO en Jong Spakenburg. In deze 5e editie van de door FC Utrecht opgerichte competitie mochten nu Jong IJsselmeervogels proberen de finale te winnen de Jonge Domstedelingen. Echter de gasten uit de Domstad hadden het betere spel van de avond en met 0-2 waren zij voor de 5x op rij de winnaar van de Alternative Beloften Competitie.

Img_7312 Img_7346Img_7387

In de 1e helft  had Jong FC Utrecht een lich overwicht en de betere mogelijkheden rond en in de 16m van de "Rooien". In de 19e minuut trok Jong IJsselmeervogels aan de noodrem toen Kevin Huijsman de 16m in slalomde en naar de grond getrokken werd. De penalty werd benut door Attila Yildirim, 0-1. De aanvallen van Jong IJsselmeervogels werden goed door de Domstedelingen verdedigd al was er af en toe net buiten de 16m een kleine overtreding voor nodig. Deze vrije trappen zijn vaak gevaarlijk daar er bij elk team wel een specialist is die weinig moeite met de muur heeft. Echter die bij Jong IJsselmeervogels had zijn vizier deze avond niet op scherp staan. Ze gingen dan ook over of in de muur waarna de rebound goed werd weggewerkt. Een dot van een kans op de gelijkmaker werd gemist door de gastgevers. In een rebound en voor een leeg goal werd overgeschoten. Met de 0-1 werd gerust.

Img_7536 Img_7548 Img_7605

De 2e helft was qua veldsterkte hetzelfde als de 1e. In de 67e minuut werd invaller Ingmar Maayen weggestuurd, met een luchtje van buitenspel. In de 16m krulde hij de bal om de goalie heen, 0-2. Twee minuten later was er een goede uitbraak van Jong IJsselmeervogels. Net voor de 16m trok Kai Heerings iets te nadrukkelijk aan de noodrem en bij een speler die was doorgeroken. De scheids kon niet anders dan rood tonen en Jong FC Utrecht moest verder met 10. Jong IJsselmeervogels probeerde aan te dringen maar ook met een man minder hield Jong FC Utrecht stand en kwam het eigenlijk niet in problemen. Gescoord werd er niet meer en won Jong FC Utrecht ook de 5e editie van de Alternatieve Beloften Competie.

Jong IJsselmeervogels - Jong FC Utrecht 0-2 (0-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Andrxc3xa9 Krul, Edwin Soenarto, Kai Heerings, Davy Bulthuis, Randy Wolters, Nick de Jong (46' Ingmar Maayen), Tony Schreurs, Kevin Huijsman, Evert Brouwers (70' Jahmill Flu), Stefano Lilipaly (76' Rafael Uiterloo), Attila Yildirim.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten