donderdag 8 april 2010

Jong FC Utrecht verliest oefenduel van Jong AZ

Op donderdag 8 april 2010 speelde Jong FC Utrecht een vriendschappelijke wedstrijd op sportpark 't Lood in Alkmaar tegen Jong AZ. De Alkmaarse gastgevers wonnen het duel met 2-0. In  de slotfase mocht ex-FC Utrecht-keeper Roy Pistoor tegen zijn oude club nog wat minuten maken onder de Alkmaarse lat.

Img_6788 Img_6795a Img_6839

Jong FC Utrecht speelde met wat spelers op wat andere dan gebruikelijke posities. Zo speelden middenvelder Stefano Lilipaly op rechtsback, aanvaller Nick de Jong centraal in de verdediging, linkeraanvaller Ingmar Maayen op rechts. Aanvaller Randy Wolters speelde dit seizoen voornamelijk als linkerverdediger en mocht nu minuten maken in de aanval  als buitenste linkermiddenvelder. Ook speelde Gregoor van Dijk mee met de Jonge Domstedelingen.
In de eerste helft hadden de gasten uit de Domstad het betere van het spel en kregen zij een paar mogelijkheden om de score te openen. De mogelijkheden van Jong AZ werden door de defensie van de Jonge Domstedelingen goed verdedigd. Echter in de 43e minuut maakte Jong AZ tegen de verhouding in toch de 1-0.

Img_6943 Img_6980 Img_6984

In de tweede helft ging het meer gelijk op en waren er wat mogelijkheden aan beide zijden. Ook nu was het weer Jong AZ die een effectiever was dan de Jong FC Utrecht en in de 65e minuut de 2-0 maakte. Hetgeen ook de eindstand was.

Jong AZ - Jong FC Utrecht 2-0 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Jasper van Gelderen, Stefano Lilipaly, Nick de Jong (72' Jahmill Flu), Kai Heerings, Davy Bulthuis, Ingmar Maayen, Gregoor van Dijk, Kevin Huijsman (46' Tony Schreurs), Evert Brouwers (65' Randy Wolters), Attila Yildirim (72' Rafael Uiterloo), Erixon Danso.