zaterdag 1 november 2008

FC Utrecht A1 verliest wederom in de slotminuten

Op zaterdag 01 november 2008 reisde FC Utrecht A1 in het weekend van de start van het schaatsseizoen af naar Heerenveen. Het vennijn zat in het slot vandaag. In de 82e minuut maakte de Friezen 1-0, de gelijkmaker kwam in de 86e minuut en in dezelfde minuut ook de 2-1. Een domper voor de Domstedelingen want 1 punt zat er zeker in vandaag.

Het was een gelijk opgaande strijd vandaag. Al hadden de Friezen de 1e helft de betere doelkansen. Roy Pistoor werd binnen 5 minuten direct getest en vlak voor de rust nog een keer. Met mooie zweefduiken wist hij de ballen over het goal te tikken. Het meest ongelukkig was Kai Heerings. Na een botsing met Gevero Markiet in de 1e helft bleek hij een gebroken neus te hebben opgelopen en moest hij vervangen worden door Sjoerd Molleman die zijn eerste speelminuten dit seizoen maakte. Met een 0-0 stand werd gerust.

Dsc01033_2 Dsc01039 Dsc01047
In de 2e helft werd FC Utrecht wat sterker. Bij vlagen was de een wat beter dan de ander en andersom. Het werd bij tijd en wijle ook wat steviger van beide kanten waardoor de scheids genoodzaakt was om af en toe het geel te tonen. Rafael Uiterloo was in de 1e helft al een keer goed weggekomen en in de 2e helft trok Roy Pistoor aan de noodrem net buiten zijn 16m wat hem geel opleverde. Bij Heerenveen kwamen ze ook goed weg. Een kwartier voor tijd was Randy Wolters twee keer op snelheid weg en langs zijn tegenstander(s) en werd hij van achteren aangetikt. De 1e keer floot de scheids niet eens, wat wel degelijk een overtreding was en zelfs geelwaardig. De 2e keer zou Randy zijn tegenstander te snel afgeweest zijn maar werd hij wederom van achteren aangetikt. Het zou een mogelijke scoringskans geweest zijn maar de scheids trok geen rood maar geel. FC Utrecht werd sterker en toen je een mogelijke goal zou verwachten werd er in de verdediging een persoonlijke fout gemaakt door niet goed uit te verdedigen en kon Heerenveen in de 82e minuut de 1-0 binnenschieten. Vier minuten later nam Stefano Lilipaly een vrije trap die door Christian Gandu goed werd teruggekopt. Vervolgens lette Gevero Markiet goed op en die kopte de bal via onderkant lat binnen, 1-1. Trainer/coach Harry Suvee instrueerde zijn verdediging om alert en georganiseerd te zijn. Maar vanaf de aftrap vielen de Friezen aan, Utrecht verdedigde niet goed uit waarna Heerenveen vanaf de rand 16m de winnende kon binnenschieten. In de resterende minuten kon FC Utrecht het niet meer rechtbuigen en bleven de 3 punten in Friesland. Jammer want 1 punt had er vandaag wel in kunnen zitten. Ook de directe concurenten verloren punten waardoor er qua stand niets veranderde.

Heerenveen A1 - FC Utrecht A1 2-1 (0-0) Klik voor de wedstrijdfoto's HIER en HIER.

Opstelling FCU: Roy Pistoor, Gevero Markiet, Bart Vriends, Tim Noordraven, Kai Heerings (34' Sjoerd Molleman), Zakaria Amrani (84' Christian Gandu), Hamza Konus, Stefano Lilpaly, Elson Rosario Almeida, Rafael Uiterloo, Randy Wolters.