zaterdag 8 november 2008

FC Utrecht A1: Zwaarbevochte maar terechte overwinning op AZ

Op zaterdag 08 november 2008 speelde FC Utrecht A1 op het eigen jeugdcomplex "Zoudenbalch" een belangrijke wedstrijd tegen het Alkmaarse AZ. In de wedstrijd zal bijna alles wat je op een grasmat kan tegen komen.

Een bijna eigendoelpunt van AZ, gemiste kansen op een grotere voorsprong, een paar makkelijk gegeven gele kaarten, een zeer partijdige AZ-grensrechter die mede verantwoordelijk was voor het afkeuren voor het terechte 3e Utrechtse doelpunt, tumult na de Alkmaarse goal, koppen tegen elkaar en daardoor een Utrechter die geblesseerd van het veld moet, een tweede helft met één !!!! minuut extra tijd, Utrecht eindigd met 10 man na wederom een gemakkelijk gegeven 2e gele kaart en toch nog in het slot nog ff billenknijpen gezien de kleine marge. Maar al met al een terechte overwinning voor FC Utrecht A1 die daardoor zijn middenmoot positie verstevigd.

Dsc01132_2 Dsc01151 Dsc01168

FC Utrecht A1 - AZ A1 2-1 (1-0) klik voor de wedstrijdfoto's HIER en HIER.

Opstelling FCU : Roy Pistoor, Gevero Markiet, Tim Noordraven, Sjoerd Molleman, Hamza Konus, Maikel de Harder (69' Otman El Kabir) (90'+8 Jean Pierre Kerkeboom), Stefano Lilipaly, Anouar Kali, Elson Rosario Almeida, Rafael Uiterloo (85' Christian Gandu), Randy Wolters.

Een zwaarbevochten thuisoverwinning.
In een zwaar bevochten overwinning op AZ werden vandaag de punten binnenshuis gehouden. Az heeft de eerste kans van de wedstrijd die door Pistoor word tegengehouden. Na 9 minuten is het Az die bijna in eigen doel schiet bij een voorzet van Wolters. Na bijna een kwartier is het Uiterloo die een slap schot op het doel slecht ziet worden gekeerd, en de bal in de hoek van het doel ziet verdwijnen. 1-0 voor de mannen uit Utrecht. Deze eerste helft blijft Utrecht de betere partij en gaat het verdiend naar de thee met een voorsprong. Lees verder....
Het verslag op de AZ-jeugd-site lees HIER.