zaterdag 15 november 2008

FC Utrecht A1 beleeft een zeer slechte middag in Twente

Op zaterdag 15 november 2008 reisde FC Utrecht af naar het trainingscomplex van Twente-Heracles in Hengelo. De donkere wolken waren uiteindelijk voor de Domstedelingen. In de 1e helft waren zij beter dan de Tukkers maar liepen in de 38eminuut tegen de 1-0 aan. In het begin van de 2e helft nam de scheids 2 beslissingen die desastreus voor de FC Utrecht waren.

FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd en had dan ook het betere van het spel. Met 3 goede kansen maar pech met de afronding werd er niet gescoord. Randy Wolters zag zijn afstandschot over en schot in de korte hoek net in het zijnet gaan. Elson Romario Almeida kon een afgeslagen bal net niet goed raken. Twente-H. was nog niet gevaarlijk geweest maar werd in de 38e minuut in het zadel geholpen bij een corner. Deze werd niet goed verwerkt waardoor er met 1-0 werd gerust.

Dsc01218 Dsc01236 Dsc01248

Met ingang van de 2e helft nam de scheidsrechter 2 beslissingen die FC Utrecht fataal werden. Aan de zijlijn ter hoogte van de middenlijn werd Gevero Markiet door 3 man aangevallen. Het duwen en trekken en een tik tegen de enkel werden niet bestraft en de scheids liet doorspelen. Doordat Markiet uit positie was werd zijn tegenstander aangespeeld en deze kon in de 51e minuut de 2-0 maken. FC Utrecht bleef erin geloven en gedreven door de achterstand maakte Randy Wolters een pittige overtreding. Met een sliding van schuinachter bracht hij zijn tegenstander ten val. De aanvaller dacht een gele kaart te ontvangen maar tot de verbazing van menigeen werd er rood getoond. Zuur voor FC Utrecht, de actie met 3 aanvallers op 1 waaruit en doelpunt valt bleef onbestraft en de eerste bovenmaatse overtreding van de wedstrijd werd met rood bestraft. Het commentaar op de leiding omtrent de 2 incidenten bevorderde het optreden van de leidsman niet. In het resterende deel floot hij dan ook warrig. Daar waar Wolters rood zag, bestrafte de arbiter Christian Gandu met geel voor een ogenschijnlijk veel zwaardere overtreding. En als Stefano Lilipaly op de rand 16m van achteren aan het shirt naar de grond getrokken werd bleven de kaarten op zak. FC Utrecht bleef druk naar voren zetten en Twente-H. benutte de ruimtes die daaruit vielen. In de 63e minuut viel dan ook de beslissing als de 3-0 werd gemaakt. FC Utrecht viel aan en Twente-H. counterde mondjesmaat maar kon in de wederom lange blessuretijd de 4-0 en 5-0 maken. Om zijn stempel op de wedstrijd nog eens te bevestigen besloot de leidsman 30 seconden voor het eindsignaal ook nog eens Utrecht-keeper Roy Pistoor zijn 2e gele kaart te geven. Fons Mulder moest dus nog aantreden en maakte daarmee zijn 1e competitie-minuut.

Twente/Heracles A1 - FC Utrecht A1 5-0 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER en HIER.

Lees het verslag op fctwente.nl HIER en op RIJ13.nl HIER.

Opstelling: Roy Pistoor (90+4' rood, 2x geel), Gevero Markiet, Bart Vriends, Sjoerd Molleman (90+4' Fons Mulder), Maikel Matze, Kai Heerings, Zakaria Amrani (57' Maikel de Harder), Stefano Lilipaly, Elson Rosario Almeida (61' Christian Gandu), Rafael Uiterloo, Randy Wolters(55' rood).