woensdag 30 juli 2008

FC Utrecht; Ruime oefenzege op TOP Oss

FC Utrecht won woensdagavond de oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist TOP Oss met 6-2. Bij rust stond het op sportcomplex Zoudenbalch al 5-1 via onder meer drie treffers van George.
Al na twee minuten kwam Top Oss op voorsprong na een fout in de Utrechtse defensie waarvan Zafarin profiteerde. Acht minuten later zorgde Loval na prima voorbereidend werk van Schaken voor de gelijkmaker. Applaus klonk op Zoudenbalch na de fraaie aanval via Silberbauer en Loval die door George verzilverd werd: 2-1. In de 23e minuut greep doelman De Ruiter goed in toen een speler van TOP Oss alleen op hem af kon komen. Via Loval en twee keer George liep FC Utrecht in de eerste helft uit naar 5-1.

Dsc09848 Dsc09854 Dsc09886

In de tweede helft kwam er een flink gewijzigde ploeg binnen de lijnen. De Groot bracht de marge terug tot 5-2, waarna Kali, met zijn eerste treffer voor de hoofdmacht, de eindstand in de 57e minuut op 6-2 bepaalde in het derde oefenduel voor FC Utrecht in de voorbereiding.
Trainer John van Loen vond dat zijn ploeg aardig voetbal had laten zien met verschillende goede combinaties. "We proberen veel druk naar voren te zetten. We zitten pas in de tweede week van de voorbereiding, maar we zijn op de goede weg", aldus Van Loen.
Vrijdag reist FC Utrecht voor een trainingskamp naar Engeland. Daar wacht zaterdag een duel met Derby County FC, de club waarmee FC Utrecht een samenwerkingsverband heeft. In verband met een aantal (lichte) blessures in de selectie gaan ook middenvelder Ken van Mierlo en aanvaller Mohammed Faouzi van Jong FC Utrecht mee naar Engeland.

1e helft: De Ruiter, Van Buuren, Dickoh, Schut, Shew Atjon, Schaken, Somers, Silberbauer, Wolters, Loval (31. Faouzi), George.

2e helft: Krul, Maguire, Keller, Van der Kooy, Kuipers, Schaken, Kali, Van Dijk, Silberbauer, Faouzi, George.

FC Utrecht - Top Oss 6-2 (5-1) Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.