zondag 27 juli 2008

FC Utrecht wint niet van Xanthi

FC Utrecht speelde zondagmiddag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding. De drukbezochte wedstrijd eindigde in 2-3. Cedric van der Gun en Kevin Vandenbergh waren de doelpuntenmakers voor FC Utrecht. Met name in de eerste helft liet FC Utrecht goed voetbal zien. Met goeie combinaties kwam de Griekse tegenstander flink onder druk te staan. Uiteindelijk stond er in de rust een 1-0 voorsprong op het scorebord. Cedric van der Gun rondde een corner adequaat af. In de eerste helft kreeg ook Etienne Shew-Atjon zijn eerste speelminuten van het nieuwe seizoen. Hij keert terug na een lange periode van afwezigheid.

Dsc09764 Dsc09760 Dsc09806

De tweede helft was qua veldspel minder dan de eerste. Met name de lange spitsen van Xanthi zorgden voor druk op de Utrechtse defensie. Al snel scoorden zij de gelijkmaker en het was Kevin Vandenbergh die in de vijftigste minuut zorgde voor de 2-1. In de 74e en de 76e minuut scoorde Xanthi echter tweemaal, waarmee de eindstand werd bereikt. De ruim 2000 supporters op Sportpark Zoudenbalch zagen wederom twee verschillende teams aantreden.

1e helft: De Ruiter, Van Buuren, Dickoh, Keller, Shew Atjon, Schaken, Somers, Silberbauer, Van der Gun, Loval, George.

2e helft: De Ruiter, Cornelisse, Schut, Keller (62` Van der Kooy), Kuipers, Kali, Van Dijk, Maguire, Wolters, Vandenbergh, Loval.

FC Utrecht - Xanthi 3-2 (0-1) Klik voor meer foto's HIER.