vrijdag 8 april 2016

Sterker GA Eagles speelt gelijk bij FC Eindhoven

DOMINEREND GA EAGLES DOELPUNTLOOS GELIJK IN EINDHOVEN

Go Ahead Eagles heeft twee punten laten liggen in Eindhoven. Op bezoek bij de plaatselijke FC domineerden de bezoekers grote delen van de wedstrijd maar beide ploegen kwamen niet to scoren: 0-0. Hans de Koning moest noodgedwongen één wissel doorvoeren in zijn basiself: Darren Maatsen liep vorige week in Almere tegen een schorsing op en werd vervangen door Elvio van Overbeek.

Net als in Almere nam Go Ahead Eagles al vroeg in de wedstrijd het initiatief. Het overwicht resulteerde in kansen voor Schenk, Duits, Wolters en De Kogel. De grootste kans was in de slotfase van de eerste helft voor Bart Vriends. Hij veranderde een kopbal van Robin van der Meer van dichtbij van richting, maar zag hoe een Eindhovenaar de bal naast kon tikken. FC Eindhoven, dat zeker in het eerste helft louter op de counter loerde, kwam niet tot een kans in het eerste bedrijf.

Met Jerry van Ewijk in de gelederen – hij verving de geblesseerd geraakte De Kogel al voor rust – startte Go Ahead Eagles aan de tweede helft. Net als in de openingsfase domineerde de ploeg van Hans de Koning ook tijdens het begin van de tweede helft. Desondanks viel na 53 minuten spelen de eerste doelpoging van de thuisploeg te noteren: Anil Koc schoot hoog over. Luttele minuten later deed Groenbast hetzelfde aan de andere kant, al scheelde zijn poging wat minder. Go Ahead Eagles drong aan, maar stuitte steeds weer op de blauw-witte muur onder aanvoering van de sterke defenseur Chiro N’Toko. Een kwartier voor tijd was FC Eindhoven voor het eerst écht gevaarlijk: Duits wist een doorgekopte corner ternauwernood over de achterlijn te werken. In de slotfase was ook Go Ahead Eagles gevaarlijk via een corner. Invaller Dzepar kwam goed inlopen, maar zijn kopbal werd geblokt door een verdediger. Gescoord werd er ook hierna niet, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 0-0 (0-0)Voor alle foto's klik HIER.