vrijdag 22 april 2016

GA Eagles stelt plek 5 veilig na winst op Fortuna Sittard

Dankzij de vijfde zege in zes wedstrijden heeft Go Ahead Eagles deelname aan de tweede ronde van de play-offs veilig gesteld. In Sittard werd Fortuna met 0-1 verslagen. De Deventer goal werd gemaakt door De Kogel. In Sittard had Go Ahead Eagles weer de beschikking over Leon de Kogel, Sander Duits en Robin van der Meer, die het uitduel met Helmond Sport door blessures aan zich voorbij moesten laten gaan. Lars Lambooij kreeg op de rechtsbackpositie de voorkeur boven Joey Groenbast.

Eerste helft De openingsfase van de wedstrijd verliep rommelig. Beide ploegen hadden moeite met het hobbelige speelveld, dat duidelijk te lijden had gehad onder een lang seizoen. Spitsen Leon de Kogel en Kenny Teijsse kregen een kans, maar scoorden niet. Aan de andere kant was Lagouireh gevaarlijk. Hij schoot in de handen van Zwarthoed. Na een klein half uur spelen konden de ruim honderd meegereisde fans plots juichten. De Kogel ontfutselde Mares de bal en kon alleen op Kaya af. De spits schoot verwoestend binnen: 0-1. Niet veel later kon Teijsse de score verdubbelen, maar zijn inzet uit en vrije trap van Duits ging net naast. Vlak voor rust was een schot van De Kogel datzelfde lot bezegeld.

Tweede helft Waar Fortuna Sittard in de eerste helft weinig creĆ«erde, begon het qua kansen furieus aan het tweede bedrijf. Een poging van Fafiani ging op miraculeuze wijze via Zwarthoed en de lat niet in het doel. Ook Lars Hutten raakte het aluminium: hij schoot een vrije trap op de paal. Zonder groots te spelen, pakte Go Ahead Eagles hierna het heft weer in handen. Wolters kreeg een goede kans, maar zijn kiezelharde schot werd uitstekend gepareerd door Kaya. In de slotfase kon Kaya’s collega Zwarthoed alleen toekijken hoe captain Van Son van Fortuna uit kansrijke positie over schoot.

Terwijl de klok richting de 90e minuut tikte, zette Fortuna in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen nog een keer aan. Met acht man in de aanval werd gezocht naar die ene kans. Die werd gevonden met een nieuwe vrije trap voor Hutten, wederom vanaf een meter of 20. Ditmaal schoot de aanvaller via Zwarthoed en de lat over. Het betekende meteen het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Dankzij de zege is Go Ahead Eagles zeker van deelname aan de tweede ronde van de play-offs. De speeldata zijn 13 mei (thuis) en 16 mei (uit). De tegenstander is de nummer twee, VVV-Venlo. Informatie over kaartverkoop voor deze duels volgt komende week.
Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles 0-1 (0-1)Voor alle foto's klik HIER.