vrijdag 15 april 2016

GA Eagles zonder problemen langs Helmond Sport

Go Ahead Eagles vocht in Helmond voor elke meter. Ondanks het nodige blessureleed wist Go Ahead Eagles opnieuw te winnen. Door een geweldige 0-4 zege bij het in vorm zijnde Helmond Sport bleven de mannen van Hans de Koning voor de achtste keer op rij ongeslagen. Eerste helft Het was flink puzzelen geblazen voor de technische staf van Go Ahead Eagles. Teije ten Den, Leon de Kogel, Sander Duits en Robin van der Meer bleken te aangeslagen na het duel met FC Volendam om te kunnen spelen. Hierdoor mocht Kenny Teijsse opnieuw opdraven als gelegenheidsspits en begonnen ook Van Ewijk en Daemen in de basis.

De openingsfase van de wedstrijd was weinig enerverend. In de twaalfde minuut kon het Helmondse publiek pas voor de eerste keer echt opveren. Kerk passeerde Lambooij en ging naar de grond. Arbiter Kooij kende de thuisploeg hierop een strafschop toe. Sam Strijbosch meldde zich achter de bal, maar schoot over. Na de penalty nam Go Ahead Eagles meer en meer het heft in handen. Dat resulteerde na een klein half uur in de openingstreffer. En die mocht er zijn. Schenk passte op Van Ewijk, die aan de zijkant de behendige Maatsen vond. Ditmaal koos de aanvaller echter niet voor de actie, maar slingerde de bal voor het doel. Zijn uitgemeten voorzet kon worden ingekopt door Teijsse: 0-1.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen nog twee kansen, maar die waren niet besteed aan De Reuver, Edwards (Helmond Sport), Schenk en Van Ewijk (Go Ahead Eagles). Vooral de kans van laatstgenoemde mocht er zijn: de aanvaller slalomde prachtig door de defensie van Helmond, maar schoot één op één met Wouter van der Steen op de doelman.

Tweede helft Helmond Sport ging vanzelfsprekend in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Na een uur spelen was Kerk dichtbij, maar zijn inzet uit de draai ging via Nieveld net over het doel van Zwarthoed. Ondertussen maakten Van Ewijk en Teijsse het de Helmondse defensie lastig om op te bouwen, door op elke bal te lopen. De seconden op het digitale scorebord bleven doortikken in het voordeel van Go Ahead Eagles. Met nog tien minuten te gaan wist Helmond Sport dat ze echt aan het vechten waren voor hun laatste kans op deelname aan de play-offs. Schilders en El Allouchi probeerden het van afstand, maar Zwarthoed liet wederom zien een betrouwbare sluitpost te zijn.

Aan de andere kant bleef Go Ahead Eagles proberen gevaarlijk te worden uit de counter. Zo ook acht minuten voor tijd. Een afgeslagen voorzet van Wolters viel voor de voeten van Teijsse. De gelegenheidsaanvaller twijfelde niet en schoot knap zijn derde goal in twee wedstrijden tegen de touwen: 0-2. Het verzet van Helmond Sport was hierna definitief gebroken. In de blessuretijd toonde Teijsse zich opnieuw van waarde door een bal door te koppen op Wolters. Hij legde panklaar voor Maatsen, die binnen kon tikken: 0-3. De feestvreugde was helemaal compleet toen diezelfde Maatsen diep in blessuretijd op aangeven van Van Overbeek de 0-4 aantekende. Dankzij twee goals van Teijsse en Maatsen, maar bovenal een geweldige teamprestatie van Go Ahead Eagles, werd ook Helmond Sport aan de voortdenderende zegekar gebonden.

Helmond Sport - Go Ahead Eagles 0-4 (0-1)Voor alle foto's klik HIER.