vrijdag 1 april 2016

Enerverende winst van Go Ahead Egles bij Almere City FC

GO AHEAD EAGLES IN SPEKTAKELSTUK LANGS ALMERE CITY
Go Ahead Eagles heeft in een spektakelstuk afgerekend met Almere City. In Almere werd dikverdiend met 3-4 gewonnen. De 5-0 zege op FC Oss van twee weken geleden gaf Hans de Koning geen reden tot wisselen, en dat deed de oefenmeester dan ook niet. En dus begon Go Ahead Eagles opnieuw met vier aanvallers tegen Almere City, dat de afgelopen vijf duels won.

De ploeg van trainer Jack de Gier begon ook met de allure van een periodekoploper aan de wedstrijd. Na amper twee minuten lag de bal achter Zwarthoed. Ahannach dribbelde aan de linkerkant de zestien binnen en gaf de bal op een presenteerblaadje aan topschutter Kip. Hij rondde bekwaam af. Vanaf dat moment moest Go Ahead Eagles op jacht naar de gelijkmaker. Dat deden de Deventenaren met verve. Almere zakte ver terug, maar zag wel hoe de bezoekers de ene na de andere kans creëerden. Meerdere kansen voor Vriends (schot en omhaal), Wolters, De Kogel en Ten Den leverden echter geen goal op. Aan de andere kant was alleen Boldewijn gevaarlijk: hij schoot over. Na een klein half uur spelen was het dan eindelijk raak voor Go Ahead Eagles. Na de zoveelste corner van Go Ahead Eagles kon Maatsen de bal oppikken. Hij gaf voor op Schenk, die goed raak knikte: 1-1 (foto onder). Niet lang daarna volgde ook de verdiende voorsprong. Ten Den vond Duits, die met een uitstekende voorzet Wolters bereikte. De buitenspeler tikte eenvoudig binnen: 1-2. Ondanks de achterstand, bleef Almere City terugzakken. Go Ahead Eagles was heer en meester en dat betaalde zich uit in kansen voor De Kogel en Maatsen. Vlak voor rust was De Kogel wel trefzeker. Hij liep tegen een uitstekende voorzet van Wolters aan en deponeerde de bal daarmee in de verre hoek: 1-3. Helaas haalde Go Ahead Eagles de rust niet met deze dikverdiende voorsprong. Luttele seconden voor tijd ging Quasten over het been bij Maatsen, waarna Kamphuis naar de stip wees. Kip schoot resoluut raak en bracht de spanning daarmee helemaal terug.

In de tweede helft toonde Almere City dan eindelijk wat meer aanvallende intenties. Daardoor werd het meer en meer een wedstrijd. Toch bleven de bezoekers de bovenliggende partij. Nieveld, De Kogel, Ten Den en Maatsen waren dichtbij de 2-4, maar scoorden niet. Ook Salasiwa’s geplaatste schot ging over. Na 66 minuten volgde dé kans voor Go Ahead Eagles om op 2-4 te komen. Hands in de zestien van Almere noopte Kamphuis naar de stip te wijzen. De Kogel volgde het voorbeeld van Kip echter niet en zag hoe Etemadi redde. Tien minuten voor tijd moest die Etemadi toch vissen. En dat na een prachtige goal. Schenk gaf diep op De Kogel, die de bal met het hoofd verlengde op Ten Den. Teije ‘Toi Toi’ Ten Den twijfelde niet en haalde verwoestend uit. Etemadi hoorde de bal slechts langs zijn oor suizen. Gezien het spelbeeld leek de wedstrijd hiermee besliste, ware het niet dat Go Ahead Eagles opnieuw de spanning liet terugkomen. Rosario kopte een minuut na de 2-4 de 3-4 binnen uit een corner. Almere City FC rook bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het zag Maatsen worden weggestuurd met zijn tweede gele kaart. Toch lukte het de tien van Go Ahead Eagles om stand te houden, waarmee de tweede zege op een rij een feit werd.

Almere City FC - Go Ahead Eagles 3-4 (2-3)Voor alle foto's klik HIER.