vrijdag 3 oktober 2014

VVV-Venlo wint thuis van Helmond Sport

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl
Op vrijdag 3 oktober was het in Seacon Stadion - De Koel - tijd voor VVV-Venlo tegen Helmond Sport. De tegenstander van die avond is de club waarmee onze geelzwarten een gezamenlijke jeugdopleiding en een gedeeld tweede elftal hebben. De Venlonaren kwamen met enkele verrassingen aan het beginsignaal: zo maakte Promes na enkele weken schorsing weer zijn opwachting, was aanvoerder Post startklaar en waren er op het middenveld basisplekken voor Altheer en Van Crooy.


Na een aarzelend begin ontbrande de wedstrijd na het eerste kwart: eerst probeert Platje met een uiterste poging de bal al glijdend richting het Helmondse doel te werken. Volgens de aanvaller wordt de bal door een Helmondse verdediger met de hand geraakt. In plaats van een strafschop volgt een inworp. Die komt uiteindelijk toch bij Platje terecht en hij schiet de 1-0 binnen. Enkele minuten later slaat de vlam in de pan: bij een schermutseling aan de zijlijn tussen de dug outs krijgen enkele spelers en een deel van de Venlose staf het met elkaar aan de stok, waarbij scheidsrechter Bax de handen vol heeft om de zaak te sussen. Kazlauskas ligt aangeslagen op de grond en uiteindelijk moet onze trainer van de scheidsrechter de tribune opzoeken. Even later krijgt Fleuren een beuk van Sequeira buiten het blikveld van scheidsrechter Bax en er volgt dan ook geen reprimande of kaart. Fleuren wordt opgelapt en het spel kan verder. In de 38e minuut besluit Altheer vanuit de tweede lijn uit te halen. En hoewel de bal lang onderweg is, kan Van der Steen hem niet uit zijn doel houden: 2-0 en onze geelzwarten zitten op rozen.


De tweede helft gaan de Venlonaren op zoek naar nog een treffer en in de vijftigste minuut was er een snelle aanval: Wolters was er vandoor op zijn linkerkant en had drie meegelopen medespelers in de zestien voor het uitzoeken. De rappe vleugelspeler ging voor eigen succes en zijn schot miste richting en ging ongevaarlijk aan het Helmondse doel voorbij. Iets voor het uur spelen krijgen de Venlonaren een vrije trap net buiten de vijandelijke zestien. Wolters krijgt de bal aangeleverd en schiet hard naast de muur, maar ook naast het doel van Van der Steen. Zo blijft het vooralsnog 2-0. Helmond Sport wordt wat brutaler en probeert het laatste half uur met lange ballen de spitsen in stelling te brengen, maar Mäenpää en zijn verdedigers blijven overeind en weten hun doel tot dan schoon te houden. Dat verandert na een actie van Tuijp: de sluwe spits heeft vaak aan een halve kans genoeg en ook nu maakt hij zijn faam als goalgetter weer waar. Met een bekeken balletje weet hij Mäenpää te verschalken en zo komen de gasten uit Helmond terug tot 2-1. Voor de geelzwarten is dat de aanleiding om opnieuw ten aanval te trekken om zo de marge weer op twee doelpunten te krijgen, maar de Venlonaren moeten ook regelmatig de angel uit de aanvallen van de tegenstander halen. Zo moet Mäenpää lossen op een hard schot uit de tweede lijn en biedt Altheer de helpende hand door de bal hard weg te rossen voordat een Helmondse aanvaller gevaarlijk kan worden. Kwartiertje voor tijd lijkt een Helmondse corner weggewerkt te worden. Lijkt, want de bal belandt voor de voeten van Koot. Die haalt hard uit, maar zijn vizier staat gelukkig net niet scherp genoeg: de bal zoeft rakelings langs de Venlose paal en iedereen kan opgelucht ademhalen. Nadat Sevinç aangeslagen is en behandeld moet worden, wordt de bal door de Venlonaren uitgespeeld. Na de behandeling wordt de bal niet zoals verwacht teruggegeven, maar houden de gasten de bal. Van Crooy maakt hierop een overtreding die hem op geel komt te staan. Het spel wordt onvriendelijker en de irritaties in het veld lopen op. Van verzorgd aanvallen is geen sprake meer en vaak wordt de bal door allebei de ploegen hard naar voren gespeeld. Beide teams weten dan ook niet meer te scoren, zelfs niet in de vijfminuten extra tijd en zo ziet onze trainer Maurice Steijn vanaf de tribune zijn mannen als winnaars van het strijdtoneel stappen en blijven de drie punten in Venlo.

VVV-Venlo - Helmond Sport 2-1 (2-0)Voor alle foto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 23. Platje (1-0); 38. Altheer (2-0); 67. Tuijp (2-1); 
  • Scheidsrechter: Bax 
  • Gele kaart(en): Van Crooy, Sevinç (VVV-Venlo); Hutten (Helmond Sport) 
  • Rode kaart(en): 25. Trainer M. Steijn (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 4.100 
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Altheer, Post (75. Sevinç), Van Crooy (87. Kruijsen); Platje, Khalouta en Wolters (90. Balkestein)

Opstelling Helmond Sport: Van der Steen; Kazlauskas, de Regt, van Nuland en Weuts; Visser, Van der Sande (62. Koot) en Sequeira; Hutten, Diouck (46. Tuijp) en Elbers

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten