dinsdag 28 oktober 2014

VVV-Venlo bekert verder ten koste van MVV

Op dinsdagavond 28 oktober streed VVV-Venlo met MVV Maastricht in ons eigen Seacon Stadion - De Koel - om een plaats bij de laatste 16 in het KNVB-bekertoernooi.
Na het doelpuntloze gelijkspel tegen RKC Waalwijk in de afgelopen competitieronde was het nu dus tijd voor een Limburgse bekerderby voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf. De geelzwarten moesten het zonder steun en toeverlaat Mäenpää in het doel doen, maar Wintjens keepte in Maastricht tegen dezelfde tegenstander een uitstekende partij. Ook Otsu maakte zijn opwachting in de basis. Zijn plaats ging ten koste van Khalouta.

In de eerste fase van de wedstrijd was het vooral aftasten geblazen. Beide ploegen wilden geen fouten maken, waardoor de wedstrijd zich op het middenveld afspeelde zonder diepte te zoeken. Na een kwartier zit keeper Coppens royaal mis: de bal valt uiteindelijk voor de voeten van Van Crooy. Hij haalt tweemaal uit, maar even zo vaak weet de Maastrichtse defensie het schot te blokkeren en zo blijft de stand 0-0. De geelzwarten krijgen ook de nodige corners in de eerste, maar die missen kracht of richting om echt gevaar op te leveren. Op een derde van de wedstrijd stoomt Van Crooy op via de linkerkant. Hij mag ver komen en vuurt hard op Coppens, die de bal wegbokst. Ook in de nastoot krijgt Van Crooy de bal niet achter de Maastrichter goalie. In de 38e minuut is er een prachtige Venlose aanval te zien: Promes speelt de vragende Platje aan, die geeft een mooie bal op Joppen. Joppen zet voor, Otsu laat lopen en dan is het voor Van Crooy een koud kunstje om de bal droog tegen de touwen aan te knallen: 1-0. De jonge aanvaller scoort daarmee zijn eerste officiële doelpunt in het shirt van de Venlonaren. De 1-0 blijkt ook de ruststand te zijn.

De tweede helft begint met dezelfde elf Venlonaren in het veld. Die zien na 3 minuten een bal door hun verdediging schieten, maar het is Buwalda die de angel uit de Maastrichtse aanval haalt door de aanvaller goed te blokken en zo Wintjens de kans te geven om de bal te pakken. Kansen zijn net als in de beginfase van de wedstrijd ook nu weer schaars, al wordt MVV een keer geholpen door de scheidsrechter: een struikelpartij van Braken wordt beloond met een vrije trap op een mooie plek. De bal wordt echter weggewerkt door de Venlose verdediging. Na een dik uur spelen is er weer een wapenfeit te vermelden: Croux schiet hard op het doel van Wintjens, maar die bal vliegt hard over. Een paar minuten later is het wel raak, maar dan aan de andere kant. Een corner van Wolters blijft hangen in het Maastrichter doelgebied en uiteindelijk is het Platje die het beslissende zetje geeft en zo de 2-0 op het bord zet. Even later is het dezelfde Platje die Otsu weet te vinden in de vijandelijke zestien. De Japanner controleert mooi met de borst, maar ziet zijn schot gepakt worden door Coppens. De laatste tien minuten gaan de Maastrichtenaren 1-op-1 spelen in de hoop om een doelpunt te kunnen forceren, maar de weinig aanvallen komen niet verder dan 20 meter van het Venlose doel en stranden daar. En wanneer de bal dan eens voorkomt blijkt Wintjens keer op keer paraat te zijn en de ballen weg te plukken voor de roodwitte aanvallers. VVV-Venlo probeert de wedstrijd uit te spelen en heeft in Platje natuurlijk een handenbinder die de Maastrichtse verdediging bezig hield. Er wordt uiteindelijk niet meer gescoord in Seacon Stadion - De Koel - en zo weten de Venlonaren voor het eerst sinds bijna 10 jaar weer de laatste zestien van het vaderlandse bekertoernooi te bereiken. De achtste finales zijn gepland midden december en later deze week wordt bekend wanneer er definitief gespeeld wordt en wie de tegenstander is.

VVV-Venlo - MVV Maastricht 2-0 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 38. Van Crooy (1-0); 68. Platje (2-0)
  • Gele kaart(en): Wolters (VVV-Venlo); Moustafa (MVV Maastricht)
  • Toeschouwers: 1.900
  • Scheidsrechter: Kamphuis

Opstelling VVV-Venlo: Wintjens; Fleuren, Buwalda, Promes, en Joppen; Van Crooy, Post (65. Gijzen) en Kruijsen; Wolters (82. Elito), Platje en Otsu (90. Simmons).

Opstelling MVV Maastricht: Coppens; Moustafa, Kuipers, Knops(79. Hikspoors) en Ofori; Brouwers, Ospitalieri (46. Vink) en Smeets; Vorthoren, Croux en Braken.