zaterdag 25 oktober 2014

VVV-Venlo speelt matig en doelpuntloos tegen RKC Waalwijk

Lees het verslag van www.vvv-venlo.nl..
Op zaterdag 25 oktober stond voor de spelers van Maurice Steijn en zijn technische staf de elfde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Seacon Stadion - De Koel - was het decor voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.



Vanaf de aftrap waren de aanvallende intenties duidelijk van de geelzwarten: er werd druk gezet, fel gestreden en bij balbezit snel naar voren gespeeld. VVV-Venlo, deze keer nog een keer onder de bezielende leiding van Ben van Dael en Jay Driessen wegens de schorsing van Maurice Steijn, was duidelijk op zoek naar eerherstel na het verlies tegen Sparta in Rotterdam. En op zoek naar een doelpunt. Ondanks het vele balbezit van VVV-Venlo waren de doelpogingen in de eerste fase schaars. Vanaf de flanken kwamen scherpe voorzetten van Wolters en Post, maar die werden door de voorwaartsen niet op waarde geschat. Post probeerde het al vallend in de zestien nog met een hard schot, maar dat ging hoog over. RKC stelde daar helemaal niets tegenover: Mäenpää kreeg pas het eerste schot te verwerken in de 30e minuut. En het was ook nog eens een makkelijke prooi voor de Fin. Een paar minuten later is het even schrikken bij de Venlonaren: Altheer en Buwalda botsen. Fortes lijkt te kunnen profiteren en gaat alleen onderweg naar Mäenpää. Joppen sluit echter tijdig bij en het schot van Fortes gaat ver naast. Even later volgt er een ouderwetse doelworsteling na een Venlose corner. Platje probeert de grabbelende Van Dijk te slim af te zijn maar het lukt hem niet de bal te ontfutselen. En zo hebben de Venlonaren een stevig overwicht en het meeste balbezit in de eerste helft, maar moeten de kleedkamers toch met 0-0 opgezocht worden.


Ook in de tweede helft willen de Venlonaren meteen duidelijk maken dat ze willen aanvallen. Ook nu is het eenrichtingsverkeer naar het doel van Van Dijk, maar ook nu stokken de Venlose aanvallen voordat ze écht gevaarlijk worden. Met nog een half uur op de klok legt Platje aan vanaf 28 meter voor een vrije trap. Zijn schot is keihard en Van Dijk heeft de nodige moeite met de bal, maar hij weet zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant heeft Mäenpää ook in de tweede helft niet veel te doen. Een afstandschot wordt door de doelman eenvoudig onschadelijk gemaakt. Toch blijft het opletten geblazen voor de Venlonaren: de geelblauwen laten zich ver terugvallen maar blijven loeren op de counter. En bij een 0-0 stand is dat levensgevaarlijk. Met nog een kwartier te spelen zetten de Venlonaren nog maar eens aan. Niels Fleuren gaat op avontuur en wordt uiteindelijk in de vijandelijke zestien ten val gebracht. Geen penalty oordeelt de scheidsrechter. Vervolgens is het Post die goed voorzet op de inkomende Van Crooy , maar zijn kopbal gaat er ook niet in. De Venlonaren zijn niet bij machte om door de Waalwijkse muur te breken en er ontbreekt dan ook net het greintje geluk als de bal eens voor het Waalwijkse doel belandt. En wanneer in de slotfase door RKC'er Van Zeelst hard gevuurd wordt op het Venlose doel, is het Mäenpää die weer eens zijn waarde bewijst en de bal uit zijn doel ranselt. En zo eindigt deze wedstrijd zoals hij begon, waarbij de mannen van RKC Waalwijk zich de morele winnaar mogen noemen en waarschijnlijk tevreden het punt meenemen.

VVV-Venlo - RKC Waalwijk (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

  • Gele kaart(en): Deckers, Esajas, Van Zeelst (RKC Waalwijk)
  • Toeschouwers: 6.950 
  • Scheidsrechter: Van den Kerkhof 

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Buwalda, Promes (80. Schroijen), en Joppen; Van Crooy (90. Otsu), Post en Altheer (57. Kruijsen); Wolters, Platje en Khalouta.

Opstelling RKC Waalwijk: Van Dijk; Verkoelen, Van Weert, Van Mosselveld en Deckers; Van Arnhem (87. Anderson), Jungschläger, Van Zeelst en Coster; Fortes (64. Valpoort) en Esajas (83. Yildirim).

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten